CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 04 Авг 2008
100 млн. лева от бюджетния излишък - за репродуктивно здраве

Предвиджа се 100 млн. лева от бюджетния излишък за тази година да бъдат използвани за финансирането на национална програма за репродуктивно здраве. От тази сряда в Министерството на здравеопазването започва да заседава работна група, която ще определи параметрите на програмата...

Предвиджа се 100 млн. лева от бюджетния излишък за тази година да бъдат използвани за финансирането на национална програма за репродуктивно здраве. От тази сряда в Министерството на здравеопазването започва да заседава работна група, която ще определи параметрите на програмата.
Това съобщи д-р Атония Първанова, заместник-председател на парламентарната Комисия по здравеопазване.

Предвижда се през първите дни на есенната сесия на парламента да бъдат направени промени и процедурата ин витро да бъде изведена като клинична пътека от Националната здравноосигурителна каса. По този начин ще се даде възможност да бъдат финансирани от държавата до 3 опита, тъй като ще заработи националната програма. Ще бъдат заложени и специални критерии за успеваемост, за да могат да се акредитират и лицензират клиниките, които ще работят по националната програма за ин витро.

Д-р Първанова съобщи, че на 15 август – на празника на Голяма Богородица, ще бъдат оповестени първите резултати от дейността на работната група по националната програма.

Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

Съдът отмени окончателно и стандарта по образна диагностика
Спукано тъпанче – 3 възможни причини