Публикация

21-ият Европейски конгрес по затлъстяване ще се проведе в София през май

Европейският конгрес по затлъстяване (ECO) осигурява сериозна платформа за дискусии по последните научни развития по темата. Насочен е към лекари, учени и здравни професионалисти, работещи в областта на изследването на затлъстяването и обучението, авторитетни лидери и групи за подкрепа


21-ият Европейски конгрес по проблемите на затлъстяването ще се проведе от 28 до 31 май 2014 в София, в НДК. Организатор на събитието е Българската aсоциация за изследване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания.

Броят на хората, които страдат от затлъстяване расте в световен мащаб, което прави затлъстяването един от най-бързо развиващите се проблеми на общественото здраве на нашето време. Всъщност, проблемите на затлъстяването и съпътстващите го заболявания са в момента приоритет на правителствените и обществени здравни инициативи в Европа.

Има нарастващо безпокойство в Европейския съюз и регионалния офис на Световната здравна организация за Европа относно затлъстяването и свързаните с него заболявания като диабет тип2, хипертония, кардиоваскуларни болести, кардиометаболитен риск и превенция.

Затлъстяването се явява като един от основните политически и здравни проблеми в Европа и Европейският конгрес по затлъстяване (ECO) осигурява сериозна платформа за дискусии по последните научни развития по темата. Целите на ЕСО са:

  • да осигури годишен форум за разпространяване на информация относно състоянието на изследванията в областта;
  • да подпомогне идентификацията на иновативни превантивни и лечебни стратегии, които да ограничат разпространението на затлъстяването и свързаните с него заболявания;
  • да осигури възможности за съвместна работа на експерти в изследването и борбата със затлъстяването.

ЕСО е насочен към лекари, учени и здравни професионалисти, работещи в областта на изследването на затлъстяването и обучението, авторитетни лидери и групи за подкрепа.
Първият Европейски конгрес по затлъстяване е проведен в Стокхолм през 1998 година. В момента ЕСО се провежда всяка година и привлича хиляди делегати от цял свят.

За повече информация: http://www.easo.org/eco2014

Коментари