Публикация

61 млн.лева са приходите на пловдивската УМБАЛ от началото на годината

Пловдивската УМБАЛ „Свети Георги” отчете приходи в размер на 61 млн. лева за периода януари – септември 2008 г. Прогнозите са, че до края на годината тази сума ще нарасне на 80 млн. лв.


Пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" отчете приходи в размер на 61 млн. лева за периода януари – септември 2008 г. Прогнозите са, че до края на годината тази сума ще нарасне на 80 млн. лв.
Това съобщи изпълнителният директор доц. Илия Баташки.

Направените от януари до края на септември капиталови разходи са малко над 5 млн.лв. С тези средства са реновирани и оборудвани със свръхмодерна техника клиниките на здравното заведение.

В разходната сума влизат и всички ремонти в болницата от началото на годината, закупуването на 16-слайсов компютърен томограф и дигитална рентгенова система, както и изграждането на инсталация за обезвреждане на болнични отпадъци, която е на разположение и на останалите лечебни заведения в града, уточниха от УМБАЛ "Свети Георги".

"Оперативните задължения на болницата се погасяват редовно, няма никакво забавяне на изплащането на възнагражденията на персонала." - поясни доц. Баташки.

За социални разходи на всички 2500 служители на болницата са изразходвани 154 305 лв. В тях влизат средства за социално подпомагане, обществени и културни прояви, социални помощи и лечение, застраховки, обучение и преквалификация.


Коментари