CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 14 Окт 2008
Агенцията по лекарствата блокира партида Betaloc Zoc заради лошо качество

Опаковки от лекарството, което се използва при хипертония, профилактика на миокарда и нарушения на сърдечния ритъм, не отговарят на изискванията...

Незабавно да се изтеглят от аптеките опаковки от медикамента Betaloc Zoc, разпореди Изпълнителната агенция по лекарствата.

Установено е, че партида от лекарството, което се използва при хипертония, профилактика на миокарда и нарушения на сърдечния ритъм, не отговаря на изискванията за качество.

Намерени са опаковки с нечетливи и неправилно съставени етикети, в някои блистери липсват таблетки. Установено е, че има неправилно изрязани блистери, с надпис, разположен от вътрешната страна на алуминиевото фолио.

Неотговарящите на изискванията опаковки Betaloc Zoc, производство на „Астра Зенека”, съдържат по 50 таблетки от 28 милиграма. Те са с партиден № KF4005.

На Регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве е възложено да контролират изпълнението на заповедта за изтегляне на медикамента.

Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ за СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СЕСТРИНСТВОТО - 12 МАЙ НАПРАВИХА СТУДЕНТИТЕ от СПЕЦИАЛНОСТ "МЕДИЦИНСКА СЕСТРА" на ФОЗ - ПЛОВДИВ
Митове за раждащата жена