Описание

Актавис е най-голямата фармацевтична компания в България по продажби в опаковки и производствен капацитет. Нашата мисия е да разработваме и произвеждаме лекарствени продукти от най-високо качество.

Актавис е най-голямата фармацевтична компания в България, както по продажби в опаковки, така и по производствен капацитет. Компанията предлага най-богатото продуктово портфолио на българския пазар – над 230 висококачествени генерични фармацевтични продукта за хуманна употреба.

В България за Актавис работят над 2000 служители. През 2014 компанията спечели второ място в класацията "Най-добър работодател на годината".

На 17 март 2015 Актавис завърши придобиването на компанията Алерган, създавайки нова, глобална фармацевтична компания с приходи от над $ 23 млрд.

Обединената компания има широка мрежа от търговски представителства в над 100 страни по света, силнo и устойчиво портфолио от оригинални продукти, водещ в световен мащаб генеричен бизнес и първокласна система за разработка на нови продукти.

Производство на световно ниво

В България Актавис притежава два фармацевтични завода в градовете Дупница и Троян, които имат над 50 години традиция в производството на лекарства. В резултат на мащабните инвестиции, двата завода са сред водещите фармацевтични производители в Европа.

Заводът в Дупница е най-големият завод за твърди лекарствени форми в Югозападна Европа с годишен у капацитет от около 6 млрд таблетки и капсули.. Заводът произвежда над 120 продукта с различни молекули, в около 2000 SKUs презентации, покриващи всички главни терапевтични групи.

Заводът на Актавис в Троян има уникално производство на течни лекарствени форми: сиропи, мехлеми, унгвенти и суспензии. Заводът се превърна в производствен център на Актавис за течни и полутечни форми за всички европейски пазари на Актавис. Лекарствата, произвеждани там, се продават в Западна Европа, в страни като Великобритания и Франция и Скандинавските страни – Финландия, Дания, Норвегия и др.

Като част от Актавис Груп, заводите в Дупница и Троян, се ангажират да управляват всички аспекти на своя бизнес по безопасен и отговорен начин, който опазва околната среда и допринася за здравето и благополучието на служителите и на общностите, в които работят.