Публикация

Австрийски специалисти обучават наши лекари на нов метод за лечение на болката

Специалисти от Австрийското дружество по неврална терапия представят нов метод на лечение на болковия синдром чрез локално приложение на анестетици...


Специалисти от Австрийското дружество по неврална терапия представят нов метод на лечение на болковия синдром чрез локално приложение на анестетици в Университетската болница за активно лечение по неврология и психиатрия „Св. Наум”, съобщиха за health.bg от лечебното заведение.

В обучителния курс, който се провежда на 12 и 13 септември, участват български невролози, психиатри, ортопеди, интернисти, специалисти по рехабилитациоина медицина.

„Става дума за метод от спектъра на алтернативната медицина, базиран на възстановяването на енергийния баланс в организма.” – поясни д-р Петя Килер, която е лектор на курса заедно с колегите си Волфганг Ортнер и Курт Голд.

Чрез инжектиране на лидокаин или прокаин в засегнатите участъци, както и в огнища на хронични възпаления, се постига траен обезболяващ ефект.

Освен при болков синдром, методът се прилага успешно при хора с депресии, синдром на хроничната умора, главоболие, климактерични прояви.

Подобен обучителен курс се провежда за първи път у нас. 





Коментари