Описание

​БГФармА /до месец септември 2008 г. - СБФП/ е създадена през юли 2001 г. Основна цел на Сдружението е защита на интересите на неговите членове и осигуряване на условия за развитие на стабилна система на здравеопазване и лекарствоснабдяване в страната.

БГФармА /до месец септември 2008 г. - СБФП/ е създадена през юли 2001 г. Основна цел на Сдружението е защита на интересите на неговите членове и осигуряване на условия за развитие на стабилна система на здравеопазване и лекарствоснабдяване в страната.

В сдружението членуват пълноправни, асоциирани и почетни членове. Пълноправни членове на Сдружението са търговски дружества с предмет на дейност, свързан с производството на генерични лекарствени продукти и тяхното разпространение на българския пазар, независимо от вида на тяхната собственост, включително чуждестранни юридически лица.

Пълноправни членове на Сдружението могат да бъдат също търговски камари и професионални организации, независимо дали са местни или чуждестранни, регионални или национални, включително двустранни камари, представляващи чуждестранния бизнес в България, доколкото са свързани със сферите на фармацията, медицината, здравеопазването и здравното осигуряване в България.

Всички юридически и дееспособни физически лица, които проявяват интерес и желаят да съдействат за осъществяване целите на Сдружението и да участват в неговите дейности, могат да бъдат избирани за асоциирани членове.

Български учени, преподаватели, професионалисти и други физически лица, занимаващи се с фармация, медицина или здравеопазване, могат да бъдат канени за почетни членове на Сдружението. За почетни членове могат да бъдат канени още известни личности от България със значителен принос за постигане целите на Сдружението.