Публикация

Д-р Г. Гелев: Шофьор на Спешна помощ не е ограбил починал пациент

Това показват записите от камерите в чейндж бюрото


Шофьорът на линейката е невинен и не е присвоил пари от починалия на Централна гара в София мъж. 

Това заяви д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в столицата, пред Би Ти Ви.

В събота (26 ноември) вечерта 46-годишен мъж влязъл в обменно бюро на гарата. Внезапно му прилошало, паднал на земята и починал на място. Служителите на бюрото веднага подали сигнал и на мястото пристигнала линейка и екип от медици. След като бил извършен оглед на трупа, било установено, че в джоба му има само 20 лв.

Д-р Гелев изтъкна, че на записите от камерите пред чейндж бюрото, където мъжът обменил 150 евро, се вижда ясно, че служителят на Спешна помощ не взима нищо от пациента.

Освен двамата души, които придружават шофьора, на мястото на инцидента се забелязват няколко случайни минувачи, които наблюдават отстрани през цялото време.

„Няма как да вземеш парите и да тръгнеш пред толкова много зрители”, коментира директорът на ЦСМП.

От МВР направили обиск на шофьора, линейката и личния му автомобил, след който парите не са открити.

Вчера д-р Гелев е разговарял със служителя си, който категорично отрекъл да е виновен. Колегите му също потвърдили това и коментирали, че той е професионалист и не би направил подобно нещо.

Д-р Гелев добави, че това е вторият инцидент през последния месец, в който без основания е обвинен техен служител. Първият такъв беше със лекар, набеден, че преглежда пациенти в нетрезво състояние. Оказа се обаче, че той е бил трезвен, а състоянието му било повлияно от прием на медикаменти.

Коментари

Милен  Цветанов
30 ное 2016 10:30

Внимателно четох и слушах формулировките по новинарските агенции и телевизиите. От желание за краткост или от посредственост повечето не съобщаваха "за, когото се предполага, че е обрал починалия", а люскаха на воля категоричното, че шофьора на линейката е обрал човека. И дори имаше видео, в което в 3-4 сек. на забавен кадър се вижда как дясната ръка на шофьора на линейката се насочва за миг от починалия към джоба /на шофьора/, но не се вижда въобще дали държи нещо, пък и в такъв момент подобно движение е съвсем нормално. Ами, ако от чейнджа са обрали починалия или пък някой полицай го е направил??? Въобще трябва да се докаже не само по свидетелски показания, но и от камерите на чейнджа дали действително е имало сделка за 300 или 320 лв. Да се докаже носил ли е въобще пари преди това, казал ли е на някого преди влизането в чейнджа, какво ще прави в него. Може да е влязъл вътре само да пита за нещо, а ако е обменял пари трябва да се вижда ясно, че го е направил макар, ако например закрива камерата с тялото си да не се вижда дали има обмен на пари... Плюс това при сделки се издават касови бележки... След като е паднал на земята и докато са чакали бърза помощ, която едва ли се е телепортирала до мъртвия, кой пръв е бил до него. Кои са хората, които са се опитвали да го свестят на място, кои са дошли, същите ли са го придружили и качили в линейката, кои са били до него в болницата... Не съм следовател, но не може да се хвърля ей така кал по някого, щото така е по-лесно или да се измести вниманието от истината!

Любопитно ми е какво ще стане, ако човекът наистина се окаже невинен. Всички вече знаят името му и знаят, че обира починали.Само в България човек е виновен до доказване на противното.