За мен

Д-р Хаджилазов е ендокринолог в клиниката по ендокринология във Втора МБАЛ София.
 

Завършва медицина в София през 1995 г. Придобива специалности по вътрешни болести в клиника по пропедевтика на вътрешните болести към Медицинския университет в София и ендокринология във ВМА-София. 

Във Военно-медицинска академия е работил от 2009 г. до 06.2018 г. в клиника Ендокринология. В продължение на 5 години е практикувал в приемен кабинет в болница "Токуда" в София, както и в други лечебни заведения в извънболничната медицинска помощ.

Прави ехографии на щитовидната жлеза и остеодензиометрия за диагностика на остепороза. 

Взел е множество следдипломни квалификации и специализации в областта на обменните заболявания. 

Опит

1000, София, България, Ул. Христо Ботев 120
Платен прием
Работи с осигурител
НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА (НЗОК)
д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2018
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
default image
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци

  За или против консумацията на месо и животински продукти - тази тема добива все по-широка попу...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2018
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)
default image
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)

Видеото представя Правилото на петте "К" в принципите на хранене при диабет и затлъставане

Публикации

Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
Публикация
Соята - двуличният заместител на животинските белтъци
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)
Публикация
Особености в диетичния режим при хора с диабет и затлъстяване (ВИДЕО)
д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2018
Великденската трапеза - как да я уважим, без да прекалим
Великденската трапеза - как да я уважим, без да прекалим

Наближава един от най-светите празници за християнския свят – Великден. Денят, в който отбелязвам...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2017
ПАЛМОВОТО МАСЛО ЛИ Е най-опасната мазнина
ПАЛМОВОТО МАСЛО ЛИ Е най-опасната мазнина

     През последните години доста се шуми около палмовото масло и употребата му в хранителната и...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2016
Отслабва ли се от диетични и био продукти
Отслабва ли се от диетични и био продукти

Наднорменото тегло и затлъстяването са един от най-сериозните здравословни проблеми пред развитит...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2016
Петте „K“ в принципите на храненето при захарен диабет и затлъстяване
default image
Петте „K“ в принципите на храненето при захарен диабет и затлъстяване

Наднорменото тегло и затлъстяването в последните десетилетия са се превърнали в световна пандемия...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2016
Хроничните гъбични инфекции при диабетиците може да доведат до диабетно стъпало
default image
Хроничните гъбични инфекции при диабетиците може да доведат до диабетно стъпало

Захарният диабет е едно от най-значимите социално-значими заболявания на нашето съвремие. От него...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
​Вкусна празнична трапеза с по-малко калории
default image
​Вкусна празнична трапеза с по-малко калории

Коледа и Нова година са празници, по време на които кулинарните изкушения са безброй. Към неизяде...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Как да избегнем натрупването на излишни калории по празниците
default image
Как да избегнем натрупването на излишни калории по празниците

Наближават едни от най-красивите и най-вкусните празнични дни - Бъдни вечер, Коледа и посрещането...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Подслаждане с плодова захар - наистина ли винаги е по-добре
default image
Подслаждане с плодова захар - наистина ли винаги е по-добре

В стремежа си да се хранят по-здравословно все още доста българи продължават да залагат на домашн...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Изкуствените подсладители - приятели или врагове
default image
Изкуствените подсладители - приятели или врагове

Напоследък все по-често се дискутират различни проблеми относно съвременното хранене и произтичащ...

д-р Красимир Хаджилазов създаде статус
2015
1. захарин; стевия; аспартам 2. захар; фруктоза; захарин; стевия3. захарин 4. цикламат 5. съдържа и микроелементи и някои витамини; може да се получи и от смесването на бяла захар с меласа; добива се от същите източници, от които и бялата захар 6. фруктозо-гл...
Вижте още
д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
 ТЕСТ - Познавате ли вредите от различните подсладители?
default image
ТЕСТ - Познавате ли вредите от различните подсладители?

Верните отговори можете да проверите тук

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Фруктозо-глюкозен сироп - сладък, но опасен
default image
Фруктозо-глюкозен сироп - сладък, но опасен

Имали ли сте някога впечатлението, че след отпиване на глътка-две от някоя напитка или пък хапчиц...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Бяла или кафява захар
default image
Бяла или кафява захар

Думата ,,захар” се свързва със сладост. И наистина, когато поставим захар (бяла или кафява) в к...

д-р Красимир Хаджилазов създаде публикация
2015
Стевия - това ли е добрият подсладител
default image
Стевия - това ли е добрият подсладител

СТЕВИЯ(,,медена билка’’, Stevia Rebaudiana ) На фона на голямото разнообразие от подсладители - и...