Публикация

Д-р Ралчева: Детската кашлица не бива да плаши родителите, но трябва да се следи (ВИДЕО)

Не е необходимо още при първото покашляне на детето родителите веднага да хукват по лекари, успокоява опитният педиатър д-р Татяна Ралчева. Тя съветва да се започне с домашни инхалации и на детето да се дадат лекарства, повишаващи имунитета и билкови сиропи за кашлица като Ентитус


Билковите сиропи са изключително добро решение при кашлица, подчертава д-р Ралчева. Комбинацията от билки в Ентитус например има няколко полезни действия. От една страна те успокояват кашлицата, едновременно с това стимулират организма да може да отдели секретите, като правят храчките по-малко жилави, за да се изхвърлят по-лесно. 

Ентитус може да се използва съвсем спокойно в домашни условия, без да е предписан от лекар, обяснява педиатърката. Тя съветва отхрачващият сироп да се дава поне два часа преди лягане, за да може детето да откашля докато играе и тича, а не в легнало положение.

Ако кашлицата при детето не се повлияе от билковия сироп и инхалациите или пък стане по-лоша, родителите трябва да се обърнат към специалист за изясняване на причините, категорична е д-р Ралчева. По думите й външната изява на кашлицата не е толкова показателна, затова диагнозата може да се постави едва, след преглед със слушалка.

Коментари

Много е важно кога се дава сиропчето, че после детето цяла нощ отхрачва и е страшно!