Главна страница

Описание

DetoxiFive е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на обменните и отделителните процеси в организма. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

    Човешкото тяло е изложено на разнородни замъсрители. Те влизат у нас с въздуха, с храните и напитките, чрез козметиката, препаратите за бита, лекарствата. Чрез кръвта се разнасят и натрупват в различни органи и системи. Ако токсините не успеят да се изхвърлят навреме от организма, обмяната на клетъчно ниво се затормозява.

    Андрографисът, известен още като "крал на горчивото", ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Отделянето на повече жлъчка започва още с попадането на малки количества от горчивата билка в устната кухина и гърлото. Андрографолидите в Андрографиса намаляват вредата върху черния дроб от употребата на алкохол и някои лекарства, сред които парацетамол. Билката действа благоприятно и върху детоксикиращата работа на бъбреците. Мощен имуностимулатор е. 

    Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. За разлика от повечето диуретици, които просто промиват пикочните пътища, Леспедезата подобрява работата на гломерулите. Те филтрират кръвта от отрови. По този начин билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта от токсини и обменнин разпадни продукти. 

    Мащерката се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие. Благоприятният й ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите й клетки и власинките на епитела. Така се подобрява елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и т.н. Билката действа антибактериално и подобрява храносмилането. 

    Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно чрез фитостеролите си, които подобряват мастната обмяна, и чрез жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните вещества на Репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности в тялото. 

     Органичният селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета. 

ДетоксиФайв благоприятства обменните и отделителните процеси в организма. Подпомага пречистването на тялото. Действа благоприятно на имунната система. 

Съставки в една таблетка: 

Андрографис стандартизиран екстракт (30% Andrographolide) - 50 mg 

Леспедеза стандартизиран екстракт (4% Rutin) - 50 mg 

Мащерка стандартизиран екстракт (2-3% Essential oil) - 50 mg 

Репей екстракт  (4:1) - 50 mg 

Органичен селен (L-Selenomethionine) - 15 mcg

Дозировка: за възрастни и деца над 12 години: сутрин и вечер на гладно по две таблетки; за деца от 7 до 12 години: сутрин и вечер на гладно по една таблетка. 

Действа благоприятно на: 

  • черния дроб;
  • бъбреците;
  • белите дробове;
  • кръвта и лимфата;
  • кожата.




DetoxiFive_medicinski_flyer_front_ОК.pdf
DetoxiFive_medicinski_flyer_back_OK.pdf