Публикация

До 15 януари може да заявите участие в клинично ориентиран курс по епилепсия в Италия

До 15 януари може да заявите участие в клинично ориентиран курс по епилепсия в Италия

Образователната инициатива Drug Resistant Epilepsies – Residential International Course се организираа от Клиниката по неврология на болница Bambino Gesù Children’s Hospital – IRCCS в Рим


Клиниката по неврология на болница Bambino Gesù Children’s Hospital – IRCCS в Рим, Италия, организира образователната инициатива Drug Resistant Epilepsies – Residential International Course. Тя се подкрепя от Комисията по европейски въпроси (CEA) и Италианската лига по епилепсия ILAE. Курсът е на английски език и ще се проведе в Талякоцо в околностите на Рим от 7 до 13 май 2017 г.

Курсът е клинично ориентиран, насочен е към специалисти от второ и трето ниво на епилептичната грижа. Фокусиран е върху комплексните аспекти на диагностиката и лечението на деца и възрастни с епилепсия. Включва също така основните научни аспекти по въпросите на клиничната епилептология, както и въпроси, свързани с цялостната грижа и рехабилитация на пациенти с епилепсия.

В научния комитет на курса влизат водещи европейски епилептолози. Преподавателите ще изнасят лекции по клинично значими аспекти на епилепсията, ще провеждат интерактивни дискусии по конкретни случаи, както и ще правят обучения по различни теми. Работните групи се очаква ще бъдат неразделна част от курса.

Дидактически случаи, подготвени от преподавателите, както и доклади за клинични случаи, изготвени от участниците, ще бъдат дискутирани в малки групи от участниците.

За участие в курса са поканени специалисти по неврология, психиатрия, невропсихиатрия, педиатрична неврология, педиатрия, клинична неврофизиология и психология.

Курсът е с ограничени места - максимум 36 кандидати, тъй като идеята е да се постигне добро ниво на взаимодействие с преподавателите. Кандидатите трябва да представят формуляр за кандидатстване, актуална автобиография, кратко резюме на клиничен случай, който да бъде обсъден по време на курса, и писмо препоръка, подписано от прекия си ръководител.

Такса за регистрация: 1000 евро + ДДС. Тя включва настаняване (в двойна стая), пълен пансион и достъп до всички образователни дейности (лекции, упражнения, казуси дискусии, работни групи, двупосочен трансфер до Рим по разписание).

Петдесет процента отстъпка ще се прилага за ограничен брой кандидати, които отговарят на следните изисквания:

- Възраст под 40 г. до началото на курса (8 май 2017 г.)

- CV и кратък доклад

За допълнителна информация и новини, моля посетете уеб сайта на ILAE (раздел: "Предстоящи конгреси и срещи"):

 

www.epilepsytagliacozzo.com

www.ilae-epilepsy.org;

www.ptsroma.it

 

Моля, изпратете формата за кандидатстване, автобиографията и описанието на клиничния случай до 15 януари 2017 г. до:

 

 

                                   Manuela Morandini: manuela.morandini@ptsroma.it

                                           Federico Vigevano:  federico.vigevano@opbg.net

Nicola Specchio:  nicola.specchio@opbg.net

 

 

 

 

 

 

Коментари