CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 17 Ное 2008
Доц. Хр. Юруков: Замразявайте продукти при минус 25-32 градуса

Замразяването в домашни условия изисква силен фризер, трябва да става максимално бързо и при възможната най-ниска температура – минус 25-32 градуса. Това каза за health.bg доц. Христо Юруков, експерт...

Замразяването в домашни условия изисква силен фризер, трябва да става максимално бързо и при възможната най-ниска температура – минус 25-32 градуса. Това каза за health.bg доц. Христо Юруков, експерт по технология на храните.

При по-бавно замразяване се образуват едри кристали и съответно при размразяването се губят повече ценни съставки.
Суровината трябва да е с най-добро качество, да е добре подготвена, нарязана, пакетирана и по възможност вакуумирана.

Да се замрази веднага, след като е подготвена. Ако престои, това се отразява на качеството. Температурата на съхранение не трябва да е по-висока от минус 18 градуса.

Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

При загуба на вкуса от химиотерапия минете на по-пикантни храни
Двойно повече мъже боледуват от туберкулоза у нас