Публикация

Джинджифил, мед и лимони - естествен имуностимулатор, който държи грипа далече

Джинджифил, мед и лимони - естествен имуностимулатор, който държи грипа далече

Рецепта, която стабилизира имунната система и бори грипа

 

Нама нужда да чакаме да ни повали грип или настинка, за да се сетим, че здравата имунна система ни пази здрави. Всеки от нас  знае, че превантивните мерки могат да предотвратят болестта, но обикновенно се сещаме, когато вече е късно.

 

Ще ви предложим една комбинация от храни, стабилизиращи имунната система, която има наистина чудотворно действие и доказано държи грипа далече от нас. Съдържа джинджифил, мед и лимони, приготвя се за пет минути и се съхранява в хладилник

Мед, джинджифил и лимон за подсилване на имунитета срещу грип и настинка (рецепта):

Мед, джинджифил и лимон - за здраве и имунитет
Мед, лимон и джинджифил - съхранява се в хладилник

Необходими продукти:

  • 200-250 гр пресен джинджифил
  • 2 средно големи лимона
  • 300-400 гр. пчелен мед

Начин на приготвяне:

Джинджифилът се изчиства от кората и се нарязва на големи парчета. Лимонът се измива хубаво с веро и четка и също се нарязва на големи парчета. Поставят се в мини блендер или друг домашен уред за рендосване (смилане) и се смила. Отстраняват се едри конци и семките на лимона и получената смес се слага в буркан по следния начин - смес, мед, смес, мед. Затваря се буркана и се разклаща, за да се смесят добре съставките. Слага се в хладилник за около 10-12 часа, за да може добре да се смесят и да си взаимодействат. Може отвреме навреме да се разклаща буркана за по-добро смесване. 

Начин на консумиране

Консумира се по 1-2 чаени лъжички 1 до 3 пъти на ден. Препоръчително е да не се използва метална лъжица, защото тя окислява меда. Гарантирано засилва имунитета, като и медът, и джинджифилът, и лимонът имат силно имуностимулиращо и антивирусно действие.

 

Защо сместа е естествен имуноситмулатор

Лимоните изобилстват на витамин C и имат антисептично действие.  Терпените, които се съдържат в плода влияят положително не само срещу грип и настинка, но и срещу други вируси.
На джинджифила се приписват и антиракови свойства благодарение на богатото му съдържание на витамини А, Б и К, магнезий, калий, калций, цинк, йод, фосфор и желязо.  Това са натурални антибиотици и антимикотици, които подсилват организма и го правят по-устойчив към различни заболявания. Джинджифилът подобрява и храносмилането. Смесването им с меда създава мощен антигрипов имуностимулатор, който е полезен за храносмилането, има антисептично и противовъзпалително действие. Накратко - чудо за здравето!

 

Коментари

Препоръчвам също пресен джинджифилов чай със същите полезни свойства. Джинджърът се нарязва на тънки колелца и се пуска в кипяща вода. Оставя се да поври и после да се запари. Добавя се канела, мед и пресен сок от лимон. Напитката е много вкусна и добре действа успокояващо на болно гърло.