Публикация

Ето кои са носителите на „Национални медицински награди 2015"

Журито, съставено от представители на браншови и пациентски организации, специализирани медии и журналисти, избра най-отличителните постижения за 2015 година


„Изключително ми е приятно да ви поздравя по повод организираното от вас събитие „Национални медицински награди 2015. В тази връзка бих искал да изразя подкрепата си към вашата работа, целяща да отличи най-заслужилите професионалисти в нашата високо хуманна професия. Надявам се така да се даде гласност на саможертвата на медиците“, с тези думи от поздравителния адрес на министъра на здравеопазването Петър Москов бе открита церемонията за Националните медицински награди 2015.

Зам.-председателят на парламентарната комисия по здравеопазване – кардиологът д-р Красимира Ковачка, връчи голямата награда за цялостен принос на доайена в кардиологията проф.д-р Младен Григоров.
Наградите бяха връчени от д-р Валентин Павлов, член на комисията по здравеопазване, Виктор Паскалев, зам.-председател на Национална пациентска организация, зам.-председателя на Българския фармацевтичен съюз г-н Тодор Найденов и медийните партньори на събитието.

Партньори на церемонията бяха Националната Пациентска Организация, Българският Фармацевтичен Съюз, Фондация „Академия Здравословно“ и др.
Призьорите си тръгнаха освен със статуетки и почетни грамоти, и с подаръци от козметичния гигант РЕФАН и от парфюмерийната верига Ди Енд Пи.
Ето и останалите наградени:
Болница на годината 2015 – Александровска болница
Най-голямото лечебно заведение и първата университетска и многопрофилна болница в България със 135-годишна история.
Лекар на годината 2015 – Доц. д-р Васил Каракостов
Началник отделение по гръбначна неврохирургия в Университетската Болница Св. Иван Рилски – София. „АОSPIN – Europе” – оценя преподавателската му, професионална и лекционна работа и му присъжда за трети път през 2011 г. – „Платинен статус” – за гръбначна хирургия, с валидност – до 2016 г.
Професионализъм в медицината 2015 – Д-р Славомир Кондов
През 2009 г. внедрява в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система.
Клинично сътрудничество и работа в екип 2015 – “МБАЛ – Самоков” ЕООД, гр. Самоков е основана през месец декември 1879 г. Основните насоки за развитие са в направление на образна диагностика, травматология, болести на обмяната, функционална диагностика в кардиологията, обема на оперативната активност и операции с по-голяма сложност и интензивните и реанимационни грижи за пациентите.
Болничен мениджър 2015 – Д-р Явор Дренски
Изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София” и председател на УС на Национално сдружение на частните болници.
Развива редица програми за корпоративна социална отговорност и партньорства за обмен на опит в международен план.
Медицински иновации и инвестиции 2015, Раздел Онкология
Д-р Валентин Ангелов, изпълнителен директор на Специализирана болница за активно лечение по онкология, гр. София. През декември 2015 година приключва европейски проект по разширяване на лъчетерапевтичния комплекс в Клиниката по лъчелечение – събитие, което е от голямо значение за лечението на онкоболните в България и в частност за СБАЛ по онкология.
Медицински иновации и инвестиции 2015, Раздел Стоматология
ЕО Дент – Комплексна диагностика и лечение на най-съвременно равнище. Иновативно лечение с лазер, имплантология, естетика, 3D диагностика, лечение под накроза, детска денталнамедицина.
Професионално признание 2015, Раздел Гинекология - Д-р Антони Ненов е сред водещите експерти по ендоскопска гинекологична хирургия и стерилитет в България.
Професионално признание 2015, Раздел Дентална медицина - Д-р Жорж Жоржес – Денталната верига на д-р Жоржес е с 20-годишен опит у нас. С десетки сертификати за иновации в денталната медицина, повишаване на качеството на лечението, компетентност и признание от пациентите.
Международно признание 2015 – „Медика – Албена“
Най- големият комплексен Медицински Балнеологичен център в България, eдинствен на територията на курорт „Албена“ и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история.
Здравно-образователна дейност 2015 – Проф. д-р Христо Деянов

Коментари