CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 29 Окт 2008
Гроздето понижава кръвното налягане

Гроздето е изключително полезен плод. Учени са открили способността му да понижава кръвното налягане. Няколко чепки грозде на ден подобряват дейността на сърцето.

Гроздето помага за понижаване на кръвното налягане и подобряване на сърдечната функция, съобщи Ройтерс.

Американски учени са експериментирали с лабораторни плъхове, като към солената им диета са прибавили и грозде. Проучването, публикувано в Journal of Gerontology: Biological Sciences, може да помогне на много хора с високо кръвно.

За изследването е използвано обикновено десертно грозде. Резултатите показали, че след 18 седмици плъховете, които са яли обогатена с грозде солена храна, имат по-ниско кръвно и по-добра сърдечна дейност от останалите.

Гроздето съдържа флавоноид, който въздейства на кръвното налягане и здравето на сърцето. Това вещество се съдържа още в зеления чай, какаото и доматите.


Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

Хапчетата антибебе защитават от някои видове рак до 30 години
В УМБАЛ „Свети Георги“ започват интервенции с Kиберножа