Публикация
Хапчето за контрол на холестерола не може да изкупи греховете на безразборното хранене
Комбинацията от НОЛИПИД ФОРТЕ и подходящ хранителен режим е инвестиция в здравето на вашето сърце
В своята книга „Вашето здраве е във вашите ръце“ френският кардиолог и изтъкнат специалист по превантивна медицина д-р Фредерик Салдман пише: „Когато човек реши да се погрижи за здравето си, трябва да е наясно, че хапчето за понижаване стойностите на лошия холестерол, не може да изкупи греховете на лакомията. Няма как да продължиш да поглъщаш безнаказано мазнини и захар, очаквайки да получиш опрощение от медицината.“
Контролът над холестерола означава промяна в начина на хранене. И голямата новина тук е, че всеки, който има волята да го направи, ще открие, че храните, понижаващи по естествен път холестерола, действат и върху други „мишени“ – някои намаляват риска от развитие на диабет, други повлияват артериалното налягане, трети – наднорменото тегло. „Антихолестероловите“ храни действат на различни равнища: някои блокират абсорбацията му в червата, други внасят разтворими влакнини, които подпомагат екскрецията му, или действат върху циркулиращия в кръвообращението холестерол.
Ето и списъка на д-р Салдман с
ХРАНИ, КОИТО ПОНИЖАВАТ СТОЙНОСТИТЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛА
Патладжан
Ефектът му за понижаване на холестерола в кръвта е доказан научно и това се дължи на влакнините в състава му. Проблемът е, че той не се консумира суров, а след термична обработка лесно може да се превърне в попивателна за мазнини и да се превърне в истински калориен потоп. Затова е важно да хапва задушен и подправен само с пресни билки, няколко капки лимон или балсамов оцет.
Леща, нахут, червен фасул
Според резултатите от различни проведени изследвания, фасулът помага за понижаването на холестерола с близо 9 % за период от осем-девет месеца.
Моркови
Като изяждате по 2 моркова дневно, или приблизително 200 грама, можете да намалите нивото на лошия холестерол с 11 %. Това сочат резултати от проведено в САЩ изследване. Влакнините и пектинът в състава им буквално улавят мазнините в храносмилателния тракт и намаляват значително тяхното всмукване и преминаването им в кръвта. Богати са и на витамин Е, който има действие срещу LDL холестерола
Зелен чай
10 чаши дневно могат да понижат LDL холестерола с 16 %. Страхотно, но трудно постижимо. Освен че са много, тези чаши трябва да се изпият през първата половина от деня, тъй като може да повлияят на съня при по-чувствителните хора.
Шест ореха за дълъг живот
Мащабно проучване на Харвардския университет, в което д-р Фукс и колегите му събрали данни от 120 000 души, проследявани в продължение на 30 години, показва мощните защитни свойства на орехите. Всекидневната консумация на орехи позволява да се намали с близо 7, 5 %, а при някои хора дори до 16 % нивото на лошия холестерол. Към тази група на полезни ядки можем да причислим също лешниците и бадемите, но задължително сурови и без сол!
Други здравни експерти прибавят към този списък също:
Скумрия, сьомга, херинга и риба тон.
Те съдържат добри количества мононенаситени мазнини, както и омега-3 мастни киселини. Диетолозите препоръчват да включим в седмичната си диета поне 2-3 ястия с риба за ограничаване на холестерола
Овесени ядки
Препоръчително е да консумираме около 20 г разтворими фибри на ден. Една купичка овесени ядки ни осигурява около пет грама от тях.
Те са наситени с доста разтворими фибри, помагащи за понижаването на нивото на лошия холестерол и повишаване нивото на добрия ("HDL") в потока на кръвта.
Спанак
Той съдържа антиоксиданта лутеин, който предотвратява окисляването на холестерола и развитието на атеросклероза. Редовната консумация на спанак е свързвана с понижена честота на сърдечносъдови инциденти.
Куркума
Един от главните фармакологично активни компоненти в куркумата – куркуминът, предотвратява слепването на частиците, пренасящи холестерол. Куркуминът предотвратява окисляването на холестерола.
Чесън
Забавя стареенето на кръвоносните съдове, пречиства организма от мазнини. Чесънът е профилактика срещу образуване на тромби, понижава и кръвното налягане.
Ябълки
Пектинът, съдържащ се в ябълките, укрепва кръвоносните съдове. Влакната в обелката възпрепятстват затлъстяването. Трябва да се изяждат по 1-2 ябълки на ден за профилактика.
Кисело зеле – източник на витамин К2.
Калцият е много полезен за костите, но когато се натрупа в меките тъкани, като например в артериите, е рисков фактор за сърдечно съдови заболявания. И витамин К2 е този, който предотвратява смъртоносните калциеви натрупвания по стените на артериите.
Препоръчителната дневна доза витамин К2 е 80 микрограма. Освен в киселото зеле, се съдържа още в аспержи, броколи, тъмнолистни зеленчуци, пресен лук и сушени сини сливи.
За съжаление не винаги успяваме да се храним според съветите на диетолозите и здравните експерти или започваме да го правим, застрашени от вече надвиснал сърдечно съдов проблем. Тогава се налага да си помогнем с някакъв медикамент.
Ние, Нолипид Форте препоръчваме нашия продукт, защото:
Множество клинични наблюдения доказват ефикасността му за понижаване нивата на лошия холестерол. Това се дължи на комбинацията от 3 компонента в състава му:
- Пектин
- Поликозанол - природна смес, получена от пречистената меласа на захарната тръстика.
- Витамин К2
Коментари