CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 23 Юли 2008
Информационна кампания за сърдечно-съдовите заболявания ще се проведе в Бургас

Четири медицински кабинета в Бургас ще измерват безплатно кръвното налягане в продължение на една седмица. Инициативата ще започне с концерт и рисунки на открито на 26 юли на централния площад „Тройката”...

Четири медицински кабинета в Бургас ще измерват безплатно кръвното налягане в продължение на една седмица. Инициативата ще започне с концерт и рисунки на открито на 26 юли, събота, на централния площад „Тройката”. Доброволци ще разпространяват информационни брошури за рисковите фактори, причиняващи сърдечно-съдови заболявания.

Организатори на информационната кампания, която ще премине под наслов „Чистосърдечно”, са фирма „Савекс” и Националното сдружение на общопрактикуращите лекари.

В ДКЦ-2, окръжната болница и поликлиниките в комплексите „Славейков” и „Лазур” ще бъдат открити кабинети за безплатно измерване на кръвното налягане.

Очаква се в кампанията да се включат основно възрастни хора със сърдечно-съдови проблеми. Целта на инициативата е да се популяризират най-вече причините и факторите, водещи до хипертония и други сериозни заболявания.

Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

На училище по персонализирана медицина с БАПЕМЕД
Съвети и трикове при криоаблацията на медиалния бранч на рамус дорзалис при пациенти с ниска поясна болка /Презентация/