Публикация

Как да виждаме и разчитаме аурата

Може да определим аурата като енергийно поле, което обгражда всеки материален обект


Чудесата се случват не в противоречие на природата, а в противоречие на онова, което знаем за природата."

Св. Августин

В миналото хората наблюдавали явления, които не можели да си обяснят, и ги наричали “чудеса”. Те виждали аурите на другите. Личностите, които били по-напред в духовното си развитие като Буда и Христос и техните близки ученици, били изобразявани със светещи ореоли около главите. Според изследователите на аурата и паранормалното това се дължало на факта, че някои художници всъщност виждали тяхната аура.

Доктор Том Джей Чалко провежда редица семинари, на които помага на желаещите да се научат да виждат аурата и да я тълкуват. Природата сама ни дава всичко, което ни е необходимо, за да виждаме, смята той. Ние просто трябва да го използваме.

Какво представлява?

Изглежда всичко във Вселената е просто вибрация. Всеки атом, всяка частица от атома, всеки електрон, дори мислите ни – всичко е вибрация. Така може да определим аурата като енергийно поле, което обгражда всеки материален обект. Живите същества имат по-силна и ясно изразена аура от тази на неживата материя. С течение на времето тя може да се променя и с това да променя и цвета си. Когато възприемем нещо, използвайки сетивата си, получената информация се обработва в мозъка и се превръща в знание. Този процес се отразява и физически, върху тялото ни. Мозъкът непрекъснато изпраща сигнали по гръбначния стълб. На базата на тези сигнали се оформят енергийни полета, които създават аурата ни и постепенно я изменят. Мислите също имат способността да променят аурата ни. Дали виждаме определено нещо, или мислим за него – мозъкът ни не прави разлика, в него протичат едни и същи процеси.

Руски учени, които са доста напред в изследването на аурата, са провели експерименти, които ги карат да смятат, че променяйки аурата си на определено ниво, можем дори да променим ДНК–то си.

Защо трябва да я наблюдаваме?

Цветът на аурата и неговата наситеност особено около главата са много важни. Доктор Чалко смята, че те ни помагат да “видим” мислите на човека отсреща и да разберем кога те противоречат с това, което казва. Така да хванеш някого в лъжа вече не се оказва толкова трудно.

Аурата е духовното ни ДНК. Ако някой има светла, чиста аура, това е знак, че той е духовно просветлен и има чисти помисли. Тъмната аура е сигнал за духовно ограничена личност, измъчвана от лоши мисли.

Всеки човек притежава аура, но при голяма част от хората тя е по-бледа. Това се дължи на факта, че притежателят й е водил живот, насочен предимно към материалното.

Аурата може да покаже и болест и проблем, с който се сблъсква нейният притежател.

Децата знаят

Всяко дете (обикновено до 5-годишна възраст) може да види аурата и го прави съвсем естествено. Децата гледат малко над човека пред тях. Ако не харесат цвета на аурата му или тя е много по-различна от тази на родителите им, те започват да плачат или се крият и няма никакво значение колко се усмихва човекът отсреща.

Какво ни трябва?

Очите ни могат да възприемат много малък отрязък от честоти. За да започнем да виждаме аурата, трябва да увеличим чувствителността на очите си и да разширим обсега на уловените вибрации отвъд видимата светлина. За да стане това, трябва да подобрим периферното си зрение, както и връзката между лявото и дясното полукълбо на мозъка. В мрежата има достатъчно упражнения, които се фокусират върху всеки един от тези аспекти.

Първи опит

Това упражнение цели да ви помогне да видите аурата за първи път, или да се упражнявате, докато развиете уменията си.

1. Нека човекът, когото ще наблюдавате, да застане пред бяла, не много силно осветена повърхност. Другите цветове могат да повлияят на цвета на аурата и за да не ви объркват, ще трябва да имате известен опит.

2. Изберете си едно място, където да съсредоточите вниманието си. Най-добре ще бъде това да е средата на челото. Смята се, че там е разположено третото око. В някои култури (като в Индия например) там слагат и определен знак. Преди този знак се е приемал като покана да се вгледаш в аурата на човека отсреща.

3. Гледайте в избраната точка за интервал от 30 до 60 секунди или по-дълго.

4. След това се опитайте да обхванете и това, което заобикаля човка, като същевременно не изпускате от поглед и точката. Най-важно е да останете концентрирани. Не се поддавайте на изкушението да се огледате наоколо. Трябва да успеете да видите, че пространството около човека е по-светло и в различен цвят. Това е вашето възприятие за аурата. Колкото повече се концентрирате, толкова по-добре ще я видите.

Моята аура

За да видите своята аура, трябва да застанете на разстояние от около 1,5 м от огледало, в което да може да се огледате в цял ръст. В началото е добре стената зад вас да бъде бяла. Осветлението не трябва да е много силно. След това следвайте инструкциите описани по-горе. Необходимо е да се упражнявате всеки ден по 10-15 минути, за да развиете сетивността си.

Следва - Значението на всеки цвят

източник в.Труд

Коментари