Публикация

Когато главата ти сякаш пулсира

Когато главата ти сякаш пулсира

Картофи на очите, компрес от настъргани топли картофи, поставяне на влажна и студена превръзка, чаша сладък чай …. толкова много народни и приятелски тайни за справяне с неприятната и нахално влизаща в ежедневието ни болка в главата.


Източник: www.madamsko.com

Картофи на очите, компрес от настъргани топли картофи, поставяне на влажна и студена превръзка, чаша сладък чай …. толкова много народни и приятелски тайни за справяне с неприятната и нахално влизаща в ежедневието ни болка в главата. Идва на пръсти, неусетно. В началото мислим, че е преумора. После, следвайки забързания ритъм на дните си, категорично решаваме да не й обръщаме внимание – сякаш така, тя сама ще реши да си отиде. Минават месеци. Свикваме с нея. И тя свиква с нас. Наглася се удобно в ежедневието ни и всеки ден, обикновено по едно и също време, решава да напомни за себе си. Докато стане толкова нагло натрапчива, че вече е невъзможно да я игнорираме. 

Наричат хроничното главоболие болест на съвременната цивилизация. 

Жанет е красива, модерна млада дама, която работи като банков служител. От месец лекува хроничното си главоболие в Американска Клиника за гръбначни заболявания. „Ежедневно страдах от ужасно главоболие. Сякаш главата ми се стяга. Започва сутрин и е като тътен – тромаво, бавно, настойчиво. 

Вече почти година тази болка идва всеки ден, независимо от настроението или обстоятелствата около мен. 


Знам, че мигрената може да е и наследствена, но в моя случай не е така. Посетих очен лекар и се оказа, че всичко с очите ми добре. Опитах максимално да успокоя ритъма в ежедневието и доколкото е възможно да избегна стреса. В началото изобщо не свързвах болката с врата и гръбначния стълб. Прочетох много информация по темата и след срещи с различни лекари, се запознах с методите на хиропрактиката. Рентгеновата снимка, която ми направиха в клиниката показа нарушената извивка на врата. Почти веднага, след като започнах лечението, главоболието ми изчезна, а гърбът престана да ме боли, както преди.“

Докторите по хиропрактика в новооткритата клиника в София са специализирани в проблемите с главоболието и използват няколко техники за коригиране на тази извивка, за да върнат живота без главоболие. Те прилагат нервно-мускулно преобучение за укрепване на ефекта на процедурите и по този начин карат гръбнака да заеме по-желано, неутрално положение. След като бъде преобучена мускулатурата в шийната област, мозъкът се научава да поддържа новата позиция, а хроничното главоболие изчезва.

Разбира се, че нивото на стрес и начинът на живот имат огромно значение за появата на главоболието. Те също така са причина обаче и са измененията в извивката гръбначния ни стълб. Изправената стойка и ежедневното спортуване са само едни от задължителните навици, които могат да ни помогнат да се разминем с тази болка. Добре е обаче при появата на по-настоятелни симптоми да потърсим лекарска помощ преди да започнем самолечение. Защото в повечето случаи нещата са поправими, необходимо е само да им обърнем внимание.





Коментари