Публикация

Комфортекс - природен продукт срещу газове и спазми

Комфортекс - природен продукт срещу газове и спазми

Две капсули Comfortex след хранене отстраняват чувството на тежест, излишните газове и подобряват храносмилането

 

Какво е Comfortex

 

Комфортекс е изцяло природен продукт, който помага при газове, спазми, подуване и тежест след хранене. Comfortex съдържа стандартизирани екстракти от 5 автентични индийски билки, съчетани според принципите на хилядолетното учение за здравето Аюрведа. Растенията в състава на Комфортекс са изключително богати на етерични масла и растителни смоли.

Билковият препарат е под формата на меки желатинови капсули, които са малки и лесни за поглъщане. За производството им НЕ са използвани синтетични оцветители или подсладители.

 

 

 

 

Упротребата на Комфортекс помага срещу:

 

  • Подуване и тежест след хранене;
  • Газове в червата, придружени със спастични колики;
  • Нарушено храносмилане;
  • Нарушения в отделянето (особено редуване на запек с диария).

 

Кои са билките в Comfortex

 

В състава на всяка мека желатинова капсула Комфортекс влизат следните растителни екстракти:

 

  1. Гигантски копър (Ferula asafoetida) Корените на това азиатско растение са особено богати на етерични масла, смоли и клей. Билката е известна със своето газогонно и спазмолитично действие. Използва се също за подобряване на храносмилането. Прилага се при тежест и подуване на корема в резултат на натрупване на газове в стомашно-чревния тракт.
  2. Ажгон (Trachyspermum ammi) - Растението е подобно на кимиона, произхожда от Иран и Индия. Плодовете му са богати на етерични и летливи масла, стимулиращи отстраняването на газовете от стомашно-чревния тракт. Те увеличават тонуса на мускулатурата и стимулират перисталтиката.
  3.  Гардения (Gardenia gummifera) - Това широко използвано в Аюрведа растение присъства в състава на всички билкови комбинации, допринасящи за балансиране на храносмилането. Има спазмолитично и газогонно действие, стимулира лошото храносмилане.
  4. Черен пипер (Piper nigrum) - Съдържа етерични масла, кристалните алкалоиди - пиперин, пиперидин, пиперитин и растителна смола. Използва се като газогонно средство и срещу колики. Често се предписва при лошо храносмилане, подуване на корема и диария. 
  5. Джинджифил (Zingiber officinale)Джинджифиловото масло, извлечено от корените на растението, съдържа 24 съставки (джинджерол, бизаболен, борнеол, феландрен, цинелон, цитрал и др.), които благоприятстват храносмилателните процеси. Растението е известно със своите антиоксидантни и газогонни свойства. Има благоприятно действие при чувство на тежест и препълване в областта на стомаха, както и при проблеми с храносмилането.

 

 

Кои са предимствата на Комфортекс

 

Съчетанието на екстрактите в Comfortex повлиява благоприятно и отстранява едновременно всички симптоми на функционални нарушения на храносмилателната система:

  • Газогонно действие - поради наличието на газогонни масла
  • Спазмолитично действие - поради наличието на етерични масла
  • Подобрява храносмилането - поради наличието на ароматни масла

 

 

Как да приемате Комфортекс

 

Препоръчваната доза е 2 капсули с пълна чаша вода, след основно хранене.

Комфортекс може да се приема еднократно при преяждане или консумация на храни и напитки, водещи до повишено образуване на газове в стомаха и червата.

Поради изцяло натуралния си състав Comfortex е подходящ и за продължителен прием при склонност и честа изява на колики, газове в червата, тежест след нахранване, нарушена моторика на храносмилателния тракт.

 

За кого е подходящ Comfortex

 

Comfortex е хранителна добавка за възрастни и деца над 12 години.

 

Кога да очаквате подобрение

 

Ефектът след прием на Comfortex настъпва в рамките на 5 до 15 минути.

Коментари