CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 15 Сеп 2008
Консумацията на броколи пази белите дробове от токсини

Консумацията на броколи повишава устойчивостта на белите дробове срещу болести, особено такива, които са предизвикани от отрови.

Консумацията на броколи повишава устойчивостта на белите дробове срещу болести, особено такива, които са предизвикани от отрови.
Медицината е открила отдавна свойствата на този зеленчук да снижава риска от инфаркт и инсулт.

Сега специалисти от американското медицинско училище „Джон Хопкинс” установиха, че в тази разновидност на цветното зеле се съдържа активният елемент сулфорапан, който активира гена NRF1.

С него се свързва защитата на клетките от негативното въздействие на околната среда и, на първо място, от наситениия с токсични вещества въздух.
Затова експертите препоръчват броколи на пушачите и на работещите и живеещите в замърсени райони.


Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

Бум на болни от сифилис деца в Сливен
21-ви януари - Ден на родилната помощ