Публикация

ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ срещу целулита

Една от основните причини за възникване на целулит са хормоналните изменения. Прекомерното количество естроген в организма може да предизвика напълняване и поява на целулит

 

Въпреки всеобщото твърдение, че целулитът е само козметичен дефект, според медиците портокаловата кожа е заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността. Нарича се гиноидна липодистрофия и близо 85% от жените в зряла възраст са засегнати от него (процент, в който попадат както дами, стремящи се към активен и здравословен начин на живот, така и други, за които спортът и правилното хранене съвсем не са приоритет).

Една от основните причини за възникване на целулит са хормоналните изменения. Естрогенът способства отлагането на мазнини, потискайки процеса на използването им в качеството на гориво и попълвайки мастните депа на организма. Той играе ключова роля при развитието на определени тъкани и трупането на мазнини на определени места. Затова прекомерното количество естроген в организма може да предизвика напълняване и поява на целулит. Допълнителни фактори могат да бъдат недоброто кръвообращение, наследственото предразположение, неправилният хранителен режим, липсата на движение, употребата на газирани напитки, алкохол и тютюнопушенето. Това е и причината колкото и скъпи мазила да употребяваме те не винаги да са ефективни. Всъщност е добре борбата с него да бъде комплексна – да се води и отвътре, и отвън.

Най-общо целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и  лимфните съдове. Закръгленостите, наречени гиноиди, не се трансформират винаги в целулит. Но под влияние на естрогена и заседналия начин на живот могат да раздуят мастните клетки понякога до 60 пъти над големината им. Притискайки колагеновите нишки, нервите и кръвоносните съдове, тези уголемени клетки затрудняват кръвообращението и лимфния поток. Вследствие на това кръвоносните съдове пропускат част от водата и токсините навън. Съединителната тъкан се втвърдява, подува, оттича и задържа повече течности.

Една от най-ефективните билки за борба с естрогеновия доминанс в организма е билката Агнус кастус. Повлиява намаляването нивата на естрогена. Значително подпомага борбата с целулита.  

Центела азиатика (Готу кола) е изключително полезна за кожата и кръвообращението. Заради способността си да подобрява кръвообращението и да укрепва тъканите, тя е много подходяща при отоци на краката, целулит и различни кожни проблеми.

Репеят е една от най-познатите и известни билки, действащи благотворно на кожата. Използван масово в козметиката, той пряко влияе на кожата,  като стимулира регенерацията на клетките в епидермиса. Репеят е отлично средство за пречистване на кръвта и лимфата. Тъй като е естествен диуретик, той спомага за по-бързото елиминиране на отпадъчни и токсични вещества от организма. 

Борбата с целулита е възможна. Комбинацията между билките, здравословният начин на хранене, приемането на повече вода, масажите и двигателната активност дават отлични резултати.

Лейди Хармония съдържа натурални екстракти от репей, центела, агнус кастус, селен и витамин Д3  с благотворно влияние върху женското здраве.

  • Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.
  • Действа срещу мастните отлагания и целулита.
  • Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан. 

Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта.

Коментари