Вътрешни болести, Други мед. специалности, Медицински сестри, Психиатрия, Фармация, Физиотерапия и рехабилитация, Хранене и диететика, Обща медицина
 Ambinor Energy (Амбинор Енерджи)

Ambinor Energy (Амбинор Енерджи)

Хранителни добавки
16:33 / 19 Апр 2016
Магнезият и умората

Минералът, който е от изключителна важност за човешкия организъм

Магнезият и уморатаВ помощ срещу пролетната умора идва магнезият – един много важен за организма ни минерал. На него разчитат повече от 300 жизненоважни ензимни реакции в клетката. Известно е, че отношението магнезий-калций е като отношението богат-беден. Здравата клетка е богата на магнезий и бедна на калций.

Магнезият е минералът, свързан със забавянето на процесите на стареене. Не са малко и другите му достойнства - участие в производството и складирането на енергия, поддържането на стабилен сърдечен ритъм, нормализирането на кръвното налягане, намаляването на нивото на холестерола и мазнините.

Магнезият потиска освобождаването на стресовите хормони, подпомага дейността на мозъка, усилва имунната система и повишава либидото. Важно е да се знае, че недостигът на магнезий води до непълно усвояване на калция, а неусвоеното количество се отлага в бъбреците, ставите, главния мозък и т.н.

Магнезият участва в повечето жизнени процеси, дефицитът му може да се отрази на функцията на всяка система на организма. В комбинация с витамин В6, който подпомага функцията на централната и на периферната нервна система, се съхранява магнезия в органите и се оптимизира участието му в синтеза на серотонин и допамин. Добре известно е, че тези два медиатора са ключът към доброто настроение и повишения емоционален тонус .


Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

Бременните трябва редовно да мерят кръвното си заради риск от прееклампсия
Как боли при мигрена и при разскъсана мозъчна аневризма?