Публикация

Министър Москов посети МУ-Варна и се срещна със студенти, дарили кръв за пострадалите в Хитрино

Министър Москов посети МУ-Варна и се срещна със студенти, дарили кръв за пострадалите в Хитрино

Всъщност, вие взехте един от най-важните изпити в живота си. Станахте лекари преди да сте получили своите дипломи.


Министър Москов посети МУ-Варна и се срещна със студенти, дарили кръв за пострадалите в Хитрино

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и заместник-министърът д-р Ваньо Шарков посетиха Медицински университет-Варна и се срещнаха със студенти, които се мобилизираха и дариха кръв за пострадалите при жестоката авария в Хитрино.

Над 50 бъдещи медици от МУ-Варна, празнуващи студентския празник, дариха кръв през уикенда за пострадалите хора в Хитрино. Министрите изказаха благодарности към българските и чуждестранни студенти, а по-рано днес на брифинг в УМБАЛ „Св. Марина" д-р Петър Москов благодари и на всички български граждани, които се включиха в кръводарителската акция в различни градове в страната.

Министър Москов се обърна към студентите с думите: „Християнските постъпки, и изобщо постъпките от добро сърце са нерационални и не ви носят нищо. Ако успеете да запазите това, което ви е накарало да дарите кръв ще победите, защото винаги добрите хора побеждават накрая. Благодаря ви от името на Премиера, от името на всички екипи в болниците, които благодарение и на вас, помагат на хората в момента. Искам да сте страшно горди с учителите си, които реагираха в тази ситуация изключително професионално. Много ви благодаря!"


 

Ректорът на МУ - Варна проф. д-р Красимир Иванов също изказа своите благодарности: „Аз споделих на д-р Москов, че желанието на нашите студенти да помогнат не е импулсивно, а напълно осъзнато, защото именно те бяха и първите, които реагираха и при бедствието в Аспарухово и помагаха на пострадалите. Тогава също бе по време на сесия и тежки изпити. Студентите от МУ-Варна бяха първите студенти, които се включиха. Особено ме радва фактът, че и тогава и сега активно се включиха и много чуждестранни студенти. Гордеем се, че имаме такива студенти във Варна. Благодаря за това, което направихте, пожелавам ви успех."

Д-р Шарков заключи с думите: „Всъщност, вие взехте един от най-важните изпити в живота си. Станахте лекари преди да сте получили своите дипломи.„

Коментари