Публикация

На училище по персонализирана медицина с БАПЕМЕД

Училище по персонализирана медицина на тема: „Персонализирана медицина: молекулярна диагностика в онкохематологията – реалност, възможности и предизвикателства“


На 7-ми юни, 2017 г. (сряда) от 13:00 часа в „Арена ди Сердика Ресиденс Хотел“, София ще се състои първото по рода си в България Училище по персонализирана медицина на тема „Персонализирана медицина: молекулярна диагностика в онкохематологията – реалност, възможности и предизвикателства“.

Събитието е организирано от Бъгарската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) с цел последните постижения и иновации на персонализираната медицина в сферата на онкохематологията да достигнат до младите специалисти и да повишават тяхната квалификация и мотивация за развитие в това направление. Участниците в училището ще получат познания за основан на доказателствата персонализиран подход в диагностиката и лечението, ще имат възможност за достъп до най-нови данни от клиничната и транслационна наука и ще се запознаят в съкратен срок с иновативни техники и средства за диагностика.

Български и чуждестранни лектори ще представят на участниците интересна и полезна информация, засягаща различни аспекти от областта на диагностиката и терапията на онкохематологични заболявания.

Д-р Велизар Шиваров – лауреат на престижната награда за млад учен „Питагор“ и част от екипа на УМБАЛ „Софиямед“, ще открие Училището по персонализирана медицина, представяйки възприятието на един български лекар за персонализирания подход при миелоидни злокачествени заболявания.

Събитието ще продължи с две последователни лекции, фокусирани върху иновацията. Лекциите на тема „Приложението на 3D биопринтинг за проучвания на рак и клетъчно-базирани модели“ и „2D/3D ин витро клетъчно-базирани биотестове за ускоряване на персонализираната медицина при терапията на рак“ ще пъдат презентирани от проф. Колин МакГъкин – председател и CSO на CTIBIOTECH; президент на Cell Therapy Research Institute, Лион, Франция и от д-р Николас Форраз – CEO на CTIBIOTECH и вице президент на Cell Therapy Research Institute, Лион, Франция, съответно.

Г-н Ралф Верзантвоорт – мениджър развитие на пазара, EMEA; Клинична геномика, ЕМЕA, QIAGEN ще засегне темата за начините за подобряване и възможностите да се опростят лабороаторните изследвания в онкохематологията.

Върху острата миелоидна левкемия ще бъде акцентът на лекцията на проф. д-р Майкъл Росбах – VP Pharma Partnering, Vela Diagnostics.

Училището ще завърши с темата за процеса на диагностика и терапия при онкохематологични заболявания, пречупена през погледа на пациента.

Всеки, проявяващ интерес и имащ желание да се включи в Училището по персонализирана медицина, организирано от БАПЕМЕД, може да се регистрира на   http://bapemed.org/sabitie/personalizirana-meditsina-molekulyarna-diagnostika-v-onkohematologiyata-realnost-vazmozhnosti-i-predizvikatelstva/ или да потвърди присъствието си на office@bapemed.org

Прикачени файлове

BAPAMED_Invitation_07.06.2107.docx
BAPEMED_Personalised Medicine School_Agenda_07.06.2017_v05.docx

Коментари