CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 25 Авг 2008
Надежда за лечението на резистентната туберкулоза

Изследователи дават надежда, че неподдаващата се на традиционното лечение туберкулоза може да бъде овладяна чрез агресивна терапия.
При резистентната към прилаганите лекарства туберкулоза /тя представлява 7% от инфекциозните заболявания в световен мащаб/...

Изследователи дават надежда, че неподдаващата се на традиционното лечение туберкулоза може да бъде овладяна чрез агресивна терапия. При резистентната към прилаганите лекарства туберкулоза /тя представлява 7% от инфекциозните заболявания в световен мащаб/ има много висока смъртност, съобщава ББС, цитирайки сп. „Лансет”.

Ново изледване в Русия на 600 пациенти с резистентна туберкулоза установило, че в 5% от случаите става въпрос за свръхрезистентата форма на болестта.

Независимо от опасенията, че тя е нелечима, според учени е възможен ефект при употребата на комбинация от поне пет препарата.

Експерти от Великобритания коментират това като „добра новина”, но подчертават големите ресурси, които изисква проучването и прилагането на подобен подход.


Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

Включете се в дискусия за ваксините с въпроси, мнения и коментари
Училище за астма в УМБАЛ „Александровска“