Публикация

Нервите и психиката също имат нужда от пречистване

Своевременното детоксикиране ще снижи количеството на отровите и натоварването с тях на нервните клетки



Мозъкът и нервите са податливи на редица токсини - тежки метали, лекарства, органични разтворители, алкохол и обменни отрови. Основно значение има своевременното детоксикиране (включително чрез чернодробни и бъбречни билки и органичен селен) на целия организъм. Това рязко ще снижи количеството на отровите и натоварването с тях на нервните клетки. Необходимо е доставянето с храната на есенциални съставки - чрез повече сурови плодове, зеленчуци и ядки.


От незапомнени времена мъдрите хора са откроявали етичното пречистване като основополагащо. Аристотел е казал: «Който напредва в ума, но изостава в нравствеността, върви повече назад, отколкото напред». Може да се говори и за пречистване на информационната система. Тя включва сетивната информация, паметта, логиката и въображението. В днешно време все повече «каналите» ни се задръстват от актуално ненужна, разконцентрираща и директно вредоносна информация. Стимулирането на творческото въображение, в противовес на тежки спомени и илюзии, е определено по-здравословно. Важно е и пречистването на речта. Да се говори не повече от необходимото, и то само неща, които човек счита за верни, полезни и тактично поднесени за отсрещната страна, е един от древните мъдри принципи. Усамотението и мълчанието помагат за «събиране» на индивидуалността и насочване освободената енергия към важни промени в житейските ценности и перспективи.

Въпреки че обичайно сънят и почивката не се разглеждат като фактори за пречистване, абсолютно вярно е, че именно по време на пасивен отдих се извършва реконструкция на всички органи и системи. Дълбокото им пречистване се затруднява, ако си лягаме стресирани или след късна вечеря, или ако спим недостатъчно или по необичайно време.

Детоксифайв е уникален български продукт - формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и  пречистващи процеси в организма. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Коментари