Публикация

НОЛИПИД ФОРТЕ срещу лошия холестерол

НОЛИПИД ФОРТЕ срещу лошия холестерол

Уникалната комбинация от пектин, поликозанол и витамин К2 за поддържане нормални нива на холестерола.


Холестеролът е органично съединение, което се намира във всички клетки и телесни течности на нашия организъм. Той участва  в изграждането на клетъчните мембрани; образуване на надбъбречните и половите хормони, витамин Д, жлъчните киселини и други.

Холестеролът се дели на:
- общ, с нормална стойност в кръвта 5,0 ммол/л; 
- холестерол липопротеин с ниска плътност /
LDL/, със съдържание в кръвта не повече от 3,0 ммол/л; 
- холестерол липопротеин с висока плътност
/HDL/- повече от 1 ммол/л.

Холестеролът с ниска плътност се нарича лош холестерол, тъй като излишъкът му в кръвта води до атеросклероза на съдовете. Добрият улавя и изхвърля от кръвта лошия и по този начин пречи на образуването на склеротични плаки. Оттук следва и простата зависимост: колкото е по-високо нивото на добрия холестерол и по-ниско на лошия, толкова организмът е по-здрав. 

Лош холестерол (LDL)

От всички видове холестерол в кръвта като най-важен е LDL за установяване риска от сърдечни заболявания. Неговото ниво е основният показател, въз основа на който се назначава съответното лечение.

 

Желателните стойности за общия холестерол са под 5,2 mmol/l (200 mg/dl), гранични от 5,2 до 6,2 mmol/l (200 до 240 mg/dl) и рискови над 6,2 mmol/l (240 mg/dl).
Идеалното ниво за HDL холестерола е над 1,0 mmol/l (40 mg/dl) при мъжете и над 1,3 mmol/l (50 mg/dl) при жените. Стойности от 0,9 до 1,0 (1,3) mmol/l (35 до 40 (50) mg/dl) са гранични, а под 0,9 mmol/l (35 mg/dl) рискови.
За LDL холестерола оптималните стойности са под 2,6 mmol/l (100 mg/dl), гранични от 2,6 до 3,4 mmol/l (100 до 130 mg/dl), гранично високи от 3,4 до 4,1 mmol/l (130 до 160 mg/dl), от 4,1 до 4,9 mmol/l (160 до 190 mg/dl) са рискови, а стойности от порядъка над 4,9 mmol/l (190 mg/dl) са с изключително висок риск.
Желателните стойности за съотношението общ/ HDL холестерол са под 4,5, гранични от 4,5 до 5,5 и рискови над 5,5.
За съотношението на LDL/HDL холестерол желателни са стойности под 3, гранични от 3 до 5 и рискови над 5.

При повишаване нивото на LDL се отчита риск от предразположение към сърдечна заболеваемост. В този случай се прилага лечение чрез диета или медикаменти до понижаване високите стойности на LDL до оптималните.

При излишък на приетия с храната холестерол от полезен той се превръща във враг №1 за организма.  Какви са последствията?

  • натрупване на мазни отлагания (плаки) по стените на кръвоносните съдове
  • стесняване на кръвоносните съдове
  • запушване на артериите 
  • предразположеност към сърдечно-съдови заболявания
  • риск от инфаркт, инсулт 

При хората, които вече са прекарали инфаркт или инсулт, а също и при страдащите от стенокардия, захарен диабет, атеросклероза на артериите на краката нивото на общия холестерол в кръвта не трябва да превишава 4,5 ммол/л, на лошия - 2,6 ммол/л, а добрият трябва да се повиши над 1 ммол/л. 


Излишъкът на холестерол известно време не дава никакви признаци, затова е много важно да се провежда ранна профилактика на атеросклерозата. Всеки, който е преминал двадесетгодишната граница на живота си, трябва да изследва кръвта си за холестерол поне веднъж годишно.

Съществуват много медикаменти за повлияване на общия мазнинен профил на организма.

Множество клинични наблюдения доказват ефикасността на  Нолипид Форте за понижаване нивата на лошия холестерол. Това се дължи на комбинацията от 3 компонента в състава му:

Пектин
Пектинът допринася за нормални нива на холестерола.  Подпомага извеждането на лошия холестерол (LDL) от организма, запазвайки нормални нивата на добрия холестерол (HDL).

Поликозанол 
Поликозанол оказва благоприятно въздействие върху нивата на холестерол в кръвта.
Поликозанол е природна смес, получена от пречистената меласа на захарната тръстика. 
Не съдържа захари, не оказва влияние на нивото на захар в кръвта и може да се употребява от диабетици.

Витамин К2 
Оказва благоприятно действие на сърдечно-съдовата ситема: сърцето и кръвоносните съдове. 
Допринася за нормалната проходимост на артериалните съдове, като подпомага естественото регулиране на калциевите отлагания. 
Съдейства за нормалното ритмично функциониране на артериите, за тяхната гъвкавост и еластичност, за нормална кръвна циркулация и нормално кръвосъсирване.

В следващата публикация ще ви запознаем подробно с действието на всяка една от съставките във формулата на НОЛИПИД ФОРТЕ и здравните ползи от продукта.

Коментари