CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 04 Сеп 2008
Нова методика за лечение на исхемичен инсулт се прилага в „Токуда”

Ако при исхемичен мозъчен инсулт пациентът бъде лекуван чрез модерните инвазивни методи, е напълно възможно да се предотврати тежката инвалидизация...

Ако при исхемичен мозъчен инсулт пациентът бъде лекуван чрез модерните инвазивни методи, е напълно възможно да се предотврати тежката инвалидизация.

Това заяви пред health.bg д-р Иво Петров, ръководител на отделението по инвазивна кардиология в „Токуда болница София”.

Този метод вече е приложен успешно в болницата при двама пациенти, при които са постигнати много добри резултати.

Тъй като България е на едно от първите места по смъртност и инвалидност от инсулти, инвестициите в развитието на спешните инвазивни процедури при това заболяване ще имат не само медико-социален, но и икономически ефект.

„Средствата, които са необходими за преодоляването на запушените кръвоносни съдове, захранващи мозъка в първите часове след инсулта, са несравнимо по-малко от парите и усилията за дългосрочно обслужване на болен на легло. А огромната част от хората, преживели тежки инсулти остават със значителна инвалидизация.” – коментира д-р Иво Петров.

Още за възможностите на новия за България метод за ранно лечение на инсултите четете в следващия брой на в. „Живот и здраве”, който излиза на 10 септември.

Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

Качването и слизането по стълби в офиса дава повече енергия от едно кафе
Над тон храни са конфискувани по Великден