Публикация

Обновено е АГ-отделението на свиленградската болница

В свиленградската Многопрофилна болница за активно лечение бе открито обновеното, основно ремонтирано акушеро-гинекологично отделение.


В свиленградската Многопрофилна болница за активно лечение бе открито обновеното, основно ремонтирано акушеро-гинекологично отделение.

„Никоя малка болница като нашата не би могла да оцелее, ако няма подкрепата на своята община.” - подчерта управителят д-р Димитър Ермов.

Общината и екипът на болницата са успели заедно само за три години да направят пълно саниране на четириетажната сграда, ползвайки програмите за енергийна ефективност, тя вече е и газифицирана изцяло. Ремонтирани и модернизирани са вътрешното, хирургичното отделение и интензивният сектор.

Само през 2008 г. в общинската болница са се родили 173 деца.
Откриването на АГ-отделението съвпадна с раждането на малката Магдалена. До Коледа персоналът очаква още между 30 и 50 родилки.

Отделението разполага с 20 легла, инкубатор за новородени, както и мобилен кувьоз.
Сред новите придобивки на болницата е и модерен скенер, закупен със собствени средства.

„С приключването на този тежък ремонт бихме могли да кажем, че сме свършили над 80 % от своята работа. Оттук нататък остава да модернизираме само детското отделение, разположено на първия етаж.” – поясни д-р Ермов.

„Микробиологичната лаборатория и патоанатомията са неузнаваеми” - твърдят лекарите и сестрите. Сред тях няма недоволни от заплащането и условията на работа. Финансовите справки показват, че средната заплата в общинската болница вече е над 700 лева.

Коментари