Публикация

Открита е националната кампания срещу рака на гърдата „С приятел до теб”

С откриването на изложбата на световноизвестния фотограф Стивън Ранкин Breast Friends започна Националната кампания за борба с рака на гърдата „С приятел до теб”...


С откриването на изложбата на световноизвестния фотограф Стивън Ранкин Breast Friends започна Националната кампания за борба с рака на гърдата „С приятел до теб” на Рош България и Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ) и приятели.
Кампанията се провежда под патронажа на българския еврокомисар Меглена Кунева. В своето слово тя посочи „Всяка година в ЕС около 320 000 жени са диагностицирани с това заболяване. За да променим нещата, следва да работим заедно. Събития като днешното са важни за повишаване на информираността за проблема.”

Изложбата Breast Friends дойде в България, след като е видяна от над 2 милиона души в 30 страни. В City Center Sofia са подредени 30 художествени фотографии на жени, излекували се от рак на гърдата, заедно с най-близките им хора, които са били до тях по време на борбата с болестта.
Основното внушение е, че освен ранното откриване, точното диагностициране и правилното лечение на конкретния вид рак, изключително важна е и ролята на близките в борбата с болестта, а широката обществена информираност може да спаси много животи.

„В изложбата няма българско лице и затова „С приятел до теб” ще продължи и през обектива на фотографското дуо Богданов/Мисирков.” – съобщи Евгения Адърска, председател на „АПОЗ и приятели”. Фотографската сесия ще се реализира през октомври и ще се представи във всички областни градове , за да даде кураж на много българки с тази диагноза и на техните близки.

Коментари