CredoWeb

CredoWeb

Компания
01:00 / 27 Окт 2008
Пловдивският МУ може да изключи двама студенти за измама и изнудване

Ангел Георгиев Добрев и Веселин Илчев Грозев бяха задържани в Пазарджик, след като са поискали 200 хиляди лева от млада жена и семейството й...

Изключване от пловдивския Медицински университет застрашава двама студенти заради грубо нарушение на лекарската етика.

Ангел Георгиев Добрев и Веселин Илчев Грозев бяха задържани в Пазарджик, след като са поискали 200 хиляди лева от млада жена и семейството й. Това е станало, след като двамата са й инжектирали физиологичен серум, като са я подвели, че й поставят ваксина против рак на маточната шийка. Впоследствие те са заявили, че в спринцовката е имало отрова и са поискали пари, за да набавят противоотрова.

Ръководството на Медицински университет направи проверка по списъчния състав на студентите, при която беше установено, че двамата задържани присъстват в списъците на 6-и курс и са стажант-лекари, съобщи ректорът доц. Георги Паскалев.

Той осъди криминалното деяние на двамата студенти, което е несъвместимо с принципите на лекарската етика. Доц. Паскалев ще внесе случая за разглеждане на заседание на Академичния съвет.

„При доказана от органите на правораздавнето виновност ще последват най-строги административни санкции.” – заявиха от ръководството на висшето училище.

В четирите факултета на пловдивския Медицински университет се обучават 3 500 студенти. В над 60-годишната му история няма случай на подобно нарушаване на етичните принципи на лекарската професия.


Ако сте медицинско лице и желаете и Вие да публикувате статия, можете да го направите, като се регистрирате тук

Подобни

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ за СВЕТОВНИЯ ДЕН НА СЕСТРИНСТВОТО - 12 МАЙ НАПРАВИХА СТУДЕНТИТЕ от СПЕЦИАЛНОСТ "МЕДИЦИНСКА СЕСТРА" на ФОЗ - ПЛОВДИВ
Митове за раждащата жена