Публикация

ПОДКРЕПА ЗА ПРОФ. СТЕФАН СТАНЧЕВ

БЛС осъжда поредния вандалски акт срещу лекар


Във връзка с поредното посегателство над български лекар, ръководството на БЛС изразява изключителната си тревога от ескалацията на насилие сред обществото, при което отново жертва е български лекар. Един уважаван и ценен в професията специалист, посветен на каузата да помага на хората, в момента се бори за своето оцеляване. Очевидно, след инкриминирането на този род престъпления, прилагането на закона няма достатъчна ефективност и трябва да се търсят допълнителни решения за налагане на най-строги санкции спрямо всеки, посегнал на човек в бяла престилка. Едва ли има друго съсловие, което понася всекидневно обиди, заплахи и дори посегателство с хладно оръжие. Съвсем наскоро персоналът на елитна клиника от МБАЛ ”Царица Йоанна” беше нападнат от човек с пистолет, личните лекари и спешните медици са постоянен прицел в кабинети и линейки.

Българският лекарски съюз се обръща към всички институции и правораздавателни органи с настояване за бързо разкриване на извършителите на този варварски акт и най-строго прилагане на закона.

Съсловната организация ще подкрепи по всякакъв начин семейството на проф. Станчев, което се нуждае от много сили и кураж, за да преодолее това изпитание. Нашите прекрасни специалисти правят всичко възможно за неговото пълноценно възстановяване и всички желаем бързото му завръщане в редиците на българските лекари.


Коментари