Публикация

Проф. Асен Балтов: В „Пирогов“ няма бунтове, а разговори

Проф. Асен Балтов: В „Пирогов“ няма бунтове, а разговори

Той е заварил дълг от 15,5 млн. лв. в просрочие, затова се налагали структурни промени


Проф. Асен Балтов: В „Пирогов“ няма бунтове, а разговори за установяване на балансВ „Пирогов“ няма бунтове и протести. Имаше разговори с колегите от реанимационните клиники, които ще продължат и днес. Надявам се да стигнем до консенсус. 

Това каза директорът на болницата проф. Асен Балтов пред bTV, като допълни, че са намалени пари за бонуси.

"Досега някои хора са получавали 18% като допълнителен материален стимул, свързан с това, че работят в реанимационните структури на здравното заведение. Поради тежкото финансово състояние на болницата – имаме 15,5 млн. лв. дълг в просрочие, решихме да въведем баланс и да установим защо едни получават допълнителни бонуси, а други - не", поясни проф. Балтов.

Той поясни, че за миналата година в реанимационните клиники 240 души са получили 960 000 лв. допълнително материално стимулиране, а останалите работещи в болницата, които са над 2000 - около 1 млн. 400 хил. лв

Директорът коментира, че с намаляването на парите е направен опит за възстановяване на справедливостта, който обаче не е посрещнат с разбиране и затова разговорите продължават.

Проф. Балтов каза още, че поемайки поста директор на болницата, не е знаел за огромния дълг от 15,5 млн. лв., натрупан от доставки на медикаменти и консумативи. Това, което е успял да постигне, е да се погасява с по 150 хил. лв. повече на месец и да не се увеличават задълженията. 

"По мои изчисления за миналата година загубата ни от здравно неосигурени, преминали през спешните кабинети, е 251 000 лв. За тази година до момента е 80 хил. лв. „Пирогов“ не връща пациенти", отбеляза директорът.

По думите му структурните реформи в спешната болница ще продължат, ще има оптимизация, така че всички да са активно заети в лечебния процес и да се развиват.

Коментари