Публикация

Проф. Илко Гетов бе преизбран за председател на Българския фармацевтичен съюз

Проф. Илко Гетов бе преизбран за председател на Българския фармацевтичен съюз

Досегашният лидер на организацията пребори опонента си маг.-фарм. Аделина Любенова - член на УС на организацията


Досегашният председател на УС на БФС проф. Илко Гетов бе преизбран за втори мандат.  Негов опонент в надпреварата бе маг.-фарм. Аделина Любенова – досегашен член на УС на БФС.

Близо 470 магистър-фармацевти от цялата страна участваха в V редовен отчетно-изборен конгрес на Българския фармацевтичен съюз (БФС), който се проведе в Несебър. Делегатите са излъчени от регионалните фармацевтични колегии (РФК) в страната.  За заместник-председатели на съсловната организация за мандата 2016-2019 бяха избрани маг.-фарм. Тодор Найденов от РФК София-столична и маг.-фарм. Димитрия Стайкова от РФК Пловдив.

 По време на форума беше гласуван нов управителен съвет и комисии на централно ниво, в които влязоха млади магистър-фармацевти. В предизборните си изказвания те защитиха политиката за утвърждаване имиджа на професията.

 По време на двудневния форум беше приет и отчет на Управителния съвет на БФС за периода 2013-2016.

 Профилът на присъстващите делегати магистър-фармацевти според типа месторабота показва, че работещите в аптека и болнична аптека заемат близо 88%, следвани от заетите в представителства и търговци на едро, а най-малък е делът на работещите в държавни институции.

Най-младият делегат на конгреса е на 25 години, а най-възрастният на 80.

 

Коментари