Публикация

Провежда се I конгрес по майчино-фетална медицина

Асоциацията по майчино-фетална медицина организира I специализиран конгрес по пренатална и фетална медицина. Събитието ще се проведе на 13–15 май в хотел РИУ Правец, Правец.


Асоциацията по майчино-фетална медицина организира I специализиран конгрес по пренатална и фетална медицина. Събитието ще се проведе на 13–15 май в хотел РИУ Правец, Правец. Целта на форума е да събере заедно широк кръг от професионалисти акушер-гинеколози, специалисти по фетална медицина, специализанти и всички, чиито професионално-медицинска ориентация е свързана с грижата за здравето на бременната жена и нейното бебе. Събитието се провежда с подкрепата на Медицински център „Св. Петка“ и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Делегатите ще могат да участват на две практически workshop инициативи. Предвидени са три научни сесии, по време на които ще бъдат представени модерните възможности за скрининг и диагностика на хромозомни или структурни дефекти, генетични изследвания през бременността, скрининг на многоплодна бременност, изследвания на плацентата и най-чести патологии.  



Проф. Сураби Нанда, специалист по фетална медицина и преподавател от университета в Ливърпул, ще говори за „Проследяване на бременността при специфични заболявания на майката“. Проф. Никола Персико от университетската болницата 'L. Mangiagalli', Милано, Италия, ще презентира комбинирания мултимаркерен скрининг при диагностика на прееклампсия (проект ASPRE).  

Програмата предвижда и редица теми, свързани с доплеровото изследване през първи и втори триместър от бременността, диагностика, контрол и терапия на гестационния диабет и други. Сред основните теми още са феталната хирургия и феталната хемотрансфузия. На форума ще участват водещите специалисти от България: доц. Валентина Мазнейкова, проф. Димитър Марков, доц. Живка Карагьозова, доц. Емил Ковачев, д-р Петя Чавеева, д-р Виолета Стратиева, д-р Ибрям Ибрям, д-р Мария Бояджиева, д-р Жени Панайотова, д-р Иван Сигридов, д-р Ана Богданова, д-р Вангелия Атанасова. 

Допълнителна информация за такса правоучастие, програмата и лекторите на I Конгрес по майчино-фетална медицина, както и онлайн регистрационна форма ще намерите ТУК


Коментари