Публикация

7 ползи от домашната лимонада

7 ползи от домашната лимонада

Заздравява имунитета

Ако често боледувате, в домашната лимонада може да е спасението. Тя съдържа голямо количество витамин С, който предпазва имунната система.

Зарежда с енергия

Хората, които не могат да започнат деня без чаша кафе, нека да пробват лимонада като алтернатива. Тя ободрява не по-зле от кофеина, а и зарежда с енергия.

Нормализира теглото

В лимоните се съдържат пектинови фибри, които могат да укротят глада и да намалят желанието да се ядат сладки продукти. Диетолозите съветват всеки път, когато ви се прииска да хапнете нещо вредно за фигурата, да изпиете чаша домашна лимонада.

Подобрява състоянието на кожата

Отдавна е доказано, че и лимонът, и медът са природни антиоксиданти, затова те могат да помогнат за добрия вид на кожата. Успешно се справят още с пигментните петна и с бръчките.

Помага на храносмилането

Съчетанието между лимон и мед извежда опасните токсини от храносмилателната система. Домашната лимонада помага да се избегнат подуването и киселините.

Гарантира свеж дъх

Лимонадата не само осигурява свеж дъх, но и е полезна в битката със заболяванията на венците. Помнете, че не бива да я пиете веднага, след като сте си измили зъбите.

Доставя калий на организма

Лимоните, както и другите цитрусови плодове, са богати на калий, който оказва положително въздействие върху сърдечносъдовата и нервната системи, както и върху главния мозък.

 

Ето и една идея за здравословна, полезна и разхладителна напитка:

рецепта за домашна лимонада

Рецепта за домашна лимонада с мед

Необходими продукти за 2 литра:

 

5 средно големи лимона;

5 супени лъжици пчелен мед;

вода (с газирана вода се получава цитронада).

 

Начин на приготвяне:

 

Измивате добре лимоните и ги изстисквате - може ръчно, може и в блендер.

Прецеждате сока и към него добавяте разтворения във вода мед и още вода.

В каната можете да сложите и нарязани парчета лимони, разбира се - добре измити, както и по желание - мед, джинджифил...Свежата напитка допуска експерименти с вкусовете.

 

Коментари