Публикация

Началникът на отделението по ортопедия и травматология с награда от "Лекар на годината"

Началникът на отделението по ортопедия и травматология с награда от "Лекар на годината"

Началникът на отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Света София“ д-р Михаил Вулджев беше награден на ежегодната церемония на Българския лекарски съюз „Лекар на годината“. Високото отличие в категорията „Ти си нашето бъдеще“ се връчва в лекарската гилдия на младите медицински надежди на България всяка година след номинации и гласуване.

 

Д-р Михаил Вулджев заслужи това признание с доказаните си професионални качества,

благодарение на които наскоро оглави отделението по ортопедия и травматология на МБАЛ „Света София“. Така на 33 г. той стана един от най-младите лекари, ръководещи болнични отделения в България. За качествата на д-р Михаил Вулджев говори допълнително и фактът, че той пое отделението по ортопедия и травматология от един от най-изтъкнатите български ортопеди – д-р Христо Мазнейков. Тази приемственост на практика е сред най-сериозните доказателства за заслугите на д-р Вулджев за връченото му високо отличие.

За мен това е голямо признание! Не съм и дръзвал да мечтая за този ден! Винаги съм гледал на тази награда отдалече, като нещо, което никога няма докосна, като нещо велико, недостижимо… А ето, че днес държа наградата в ръцете си и чувството на благодарност и уважение е неизмеримо! Благодаря на колегите от БЛС за високата чест, на д-р Христо Мазнейков, че повярва в мен и ми даде шанс да се реализирам, на доц. Валентина Мазнейкова за номинацията, и на всички колеги, с които ежедневно имаме възможността да практикуваме заедно медицина на истинско европейско ниво!,

 

развълнувано сподели д-р Михаил Вулджев.

 

Д-р Вулджев, д-р Мазнейков и доц. Мазнейкова
Д-р Вулджев, д-р Мазнейков и доц. Мазнейкова

 

Източник

Коментари