Публикация

„Българската Коледа” отново набира средства за лечението на деца

Започва осмата по ред кампания на благотворителната инициатива „Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда”.


Тя набира средства за лечението на болни деца и за закупуването на медицинска апаратура и консумативи за нуждаещи се детски клиники и отделения.

В предишните издания на кампанията бяха събрани общо 16 937 002 лв. Подпомогнато е лечението на над 700 деца. Закупено е медицинско оборудване и линейки за 12 758 164 лева за над 110 детски клиники и лечебни звена.

И тази година мобилните оператори се обединяват в подкрепа на инициативата, като осигуряват телефонни линии за обаждания и sms-и - 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и vivacom, както и на телефон 0900 1117 за фиксирани абонати на vivacom. Цената на един sms или обаждане е 1,20 лв. с ДДС.

Дарителската сметка на кампанията е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон „Централен”.

Дарения ще могат да се правят в интернет чрез системата за електронни плащания e-pay, както и директно с кредитни карти VISA и MasterCard.

По традиция на 25 декември, в първия ден на Коледа, в Народния театър „Иван Вазов” ще се състои благотворителен спектакъл.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да прочете повече за кампанията, която е под патронажа на президента Георги Първанов и Зорка Първанова.

Коментари