Публикация

Стажът във ВМА – важен тест за бъдещите военни лекари

Стажът във ВМА – важен тест за бъдещите военни лекари

Стажът в клиниките на Военномедицинска академия (ВМА) е много важен тест за вас.
Това коментира началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, пред двата випуска курсанти, обучаващи се по специалността „Военен лекар”, които в момента са на стаж в болницата.

Освен лекционните курсове, младежите ще трупат опит, работейки рамо до рамо с едни от най-изявените имена в медицината

не само в България, но и в международен аспект.

Всичко е във вашите ръце и очакваме много сериозно отношение от ваша страна. По качествата, които показвате сега, ние ще съдим дали може да разчитаме на вас занапред. Това е много важен тест за вас, заяви още началникът на ВМА.

Той обърна сериозно внимание на дисциплината: Ние ви наблюдаваме във всеки един момент, всеки един от вас – какво правите, каква дисциплина има, какво е участието ви в учебния процес и резултатите, които показвате, какво е участието ви и в работния процес на съответните звена – дали само присъствате или активно участвате в работата. Това са две коренно различни неща.


Вие трябва да се отличавате от всички останали колеги. И освен, че сте умни, знаете много и сте издръжливи, трябва да покажете, че сте и много дисциплинирани, каза още генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

 

Коментари