Публикация

Интердисциплинарен нефрологичен симпозиум събира водещи специалисти

Интердисциплинарен нефрологичен симпозиум събира водещи специалисти

По повод Световния ден за профилактика на бъбречните заболявания Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ще бъде домакин на интердисциплинарен нефрологичен симпозиум. Научният форум ще бъде на тема „Предизвикателства в клиничната практика при лечението на коморбидни пациенти с бъбречни заболявания” и ще се проведе на 9 март 2023 г., от 15:00 – 18:00 ч. в аулата на лечебното заведение, ет. 9.

Научната среща ще събере на едно място водещи специалисти в различни области на медицината

– нефролози, ендокринолози, кардиолози, специалисти по образна диагностика, по хемодиализа, спешни медици. Ще бъдат обсъдени новостите в диагностиката и лечението на бъбречни заболявания и захарен диабет тип II, както и необходимостта от прилагането на мултидисциплинарен подход в терапията на пациенти с тези заболявания.


Tази година Световният ден за профилактика на бъбречните заболявания е под мотото „Здраве на бъбреците за всички: бъди готов за неочакваното и бъди в подкрепа на уязвимите“. Основната идея за отбелязването на този ден е да се обърне внимание на рисковете от развитие на бъбречни заболявания, както и на необходимостта от ранното им диагностициране. Разпространява се полезна информация за проблемите на хората, чиито живот е белязан от хронични бъбречни заболявания.

 

Програма

Коментари