Публикация

Академия по молекулярна патология и персонализирана медицина. Мозъчни тумори

Академия по молекулярна патология и персонализирана медицина. Мозъчни тумори

Академия по молекулярна патология и персонализирана медицина. Мозъчни тумори

09-10.06.2023г., „Рослин Димят Хотел “, гр. Варна

 

     Академията ще се проведе в рамките на два дни.

 

    Първият ден ще бъде в мултидисциплинарен формат, който ще включва лекции на водещи специалисти от всички медицински специалности, които участват в диагностиката и комплексното лечение на мозъчните тумори. Този модул ще бъде подходящ за специалисти и специализанти по обща и клинична патология, медицинска генетика, молекулярна биология, образна диагностика, неврохирургия, медицинска онкология, детска онкология, лъчетерапия. 

 

    Вторият ден ще бъде посветен на специализирано обучение по молекулярна патология и прецизна диагностика на мозъчните тумори при възрастни и при деца. Курсът включва изучаване на патологията на туморите на ЦНС с акцент върху класификацията на първичните мозъчни тумори, СЗО, 2021г. и общите промени в структурата, номенклатурата, диагностичните правила, определяне на степента на малигненост и на специфичните промени в отделните таксономични категории мозъчни тумори. Важно място заема ролята на молекулярнопатологичните /имунохистохимични и генетични/ изследвания, база за изграждане на модерна интегративна диагноза.

 

   В рамките на курса, освен лекционен материал се провежда и практическо обучение с демонстрация на хистологични препарати от клинични случаи и дигитална патология. Курсът е предназначен  за докторанти, специализанти и за специалисти по клинична патология за осъвременяване на знанията им в областта на невроонкологията, която е динамична и бързо променяща се медицинска дисциплина. Подходящ е също за специализанти по неврохирургия, образна диагностика  и медицинска онкология.

 

     Участниците в Академията ще получат сертификати.

 

    Регистрация за събитието можете да направите ТУК.


    Актуална информация за Академията можете да намирате на сайта на НЮ ИВЕНТ, както и на сайта на БАППМ.

 

Коментари