Публикация

Семинар за лекари "Правни аспекти в медицината" ще се проведе и през юли

Семинар за лекари "Правни аспекти в медицината" ще се проведе и през юли

Водещи юристи се включиха в специализирания семинар "Правни аспекти в медицината", който се проведе за първи път в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" и е организиран от СЛК.

В четири модула юристите адв. Иван Сотиров, адв. Владислава Галева, адв. Свилена Димитрова и адв. Мария Шаркова представиха пред медиците правните аспекти на тяхната професия. Те поставиха темите за видовете отговорност при неблагоприятен изход от лечение, доказателствената сила на медицинската документация и насоки за попълването й, комуникацията между лекар и пациент и др.

 

На семинара присъства и оперативното ръководство на СЛК, като председателят д-р Ваньо Видков откри събитието и представи последните инициативи на колегията, сред които са предоставянето на безплатен достъп на редовните членове на колегията до списанията и книги на научното издателство Springer. 

Освен в най-голямата спешна болница у нас – УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ -

семинарът е планиран към момента да се проведе още:

- на 5 юли 2023г. от 13:30 ч. в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда – в Аулата на ет.9. В „Токуда“ семинарът ще бъде отворен и за външни лица-лекари членове на СЛК, като е необходимо предварително записване и заявка на unimed_sf@abv.bg;

 

- на 6 юли 2023г. от 15:30 ч. в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център, където семинарът ще бъде само за служителите там поради малкия капацитет на наличната зала и не е необходимо предварително записване;

 

- на 12 юли 2023г. от 13:30, в УНИВЕРСИТЕТСКА ПЪРВА МБАЛ - СОФИЯ "СВ. ЙОАН КРЪСТИТЕЛ", където капацитетът на залата позволява външни лица - лекари, членове на СЛК, като е необходимо предварително записване и заявка на unimed_sf@abv.bg.

Коментари

Приветствам  тази инициатива и я  подкрепям. Тя е     крайно  необходима  и важна  за  лекарската  практика.  Успех.!