Публикация

Обучителен семинар за лекари в спешната помощ се проведе в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна

Обучителен семинар за лекари в спешната помощ се проведе в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна

Работен семинар за медиците от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна се проведе в Университетската болница „Св. Марина“. Във фокуса на събитието бяха новите тенденции и добрите примери в световната практика, които да подобрят работата на медиците при спешни ситуации. В обръщение към участниците във форума изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Марина“ проф. д-р Силва Андонова подчерта

важността на следдипломното обучение при специалистите

и допълни, че предоставянето на възможности за повишаване на квалификацията е сред основните приоритети на МУ – Варна и на варненската университетска болница.

 

„Световните практики в спешната медицина непрекъснато се подобряват и целта на подобно обучение е да се постигне оптимално сътрудничество между екипите от спешната медицинска помощ и лечебните заведения“, уточни началникът на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна проф. д-р Вилиян Платиканов. Той допълни, че координацията с университетската болница „Св. Марина“ винаги е била отлична.

 

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ – Варна д-р Моника Агатова подчерта, че поради

голямата натовареност на обслужващите екипи

е необходимо те да имат богат практически опит в оказването на неотложна помощ, тъй като само за едно денонощие варненският филиал обслужва около 50 адреса.

 

На семинара бяха обсъдени най-честите заболявания, които изискват спешна медицинска помощ. Лекторите, които се отличават с голям опит в спешната медицина, запознаха участниците с различни случаи от тяхната практика.

 

Форумът бе съпътстван и от практическо обучение в модерната база на Центъра за симулационна техника и медицинска апаратура към МУ – Варна.​

 

Коментари