Публикация

Почина проф. Светослав Николов

Почина проф. Светослав Николов

„Скъпи колеги,


С огромна болка Ви съобщаваме, че след продължително боледуване в събота вечерта ни напусна проф. Светослав Николов, дългогодишен ръководител на Клиниката по обща урология на ВМА.

Сърцат лекар - пример за човечност и висок професионализъм

част от една от утвърдените школи на ВМА.


Ръководството и личният състав на ВМА изказваме своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на проф. Николов.


Светла му памет!“


Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS
Началник на ВМА

 

Проф. д-р Светослав Николов завършва „Медицина“ в Медицинския университет - София през 1979 г. Има придобити специалности по урология и военна хирургия.
От 1982 г. работи в Клиниката по урология на ВМА, последователно като: клиничен ординатор, старши ординатор, началник отделение, началник клиника и началник Катедра „Урология и нефрология”.


Последователно придобива образователна и научна степен „кандидат на медицинските науки“ (1992 г.) и научно звание „доцент“ (1996 г.) и „професор“ (2016 г.).

 

Проф. д-р Светослав Николов, д.м.н., има научни интереси в областта на уролитиазата, екстракорпоралната литотрипсия, онкоурологията и реконструктивната хирургия.
Бил е редовен член на Специализирания научен съвет по хирургия към Висшата атестационна комисия и Специализирания научен съвет по Военна медицина.
От 2008 г. е член на изпитни комисии за държавен изпит по урология.


Член на Българското дружество по ендоурология и ЕКЛ, Българския лекарски съюз, Българското научно дружество по военна медицина, Европейската асоциация по урология (EAU) и Българското урологично дружество.


Участва в редакционни съвети на медицински специализирани издания, автор и съавтор на над 185 публикации, съобщения и рационализации в наши и чужди списания.

Коментари

Светла му памет на проф. Николов .Загубихме прекрасен човек и колега!Съболезнования към близките!

Бог да го прости! Беше истински ЧОВЕК!

Голям като лекар и човек .Светла му памет

Поклон!

Поклон и Светла му памет. Голям и като човек и като лекар

За съжаление ни напусна голям наш приятел, колега, професионалист и учен. Поклон пред светлата му памет! Амин.

Поклон! 

Моите съболезнования към близките му!

Поклон 1