Публикация

Симпозиумът Интрабулбарни тумори събра 160 офталмолози от страната и чужбина

Симпозиумът Интрабулбарни тумори събра 160 офталмолози от страната и чужбина

160 офталмолози от страната и чужбина събира първият у нас симпозиум Интрабулбарни тумори тази събота в София. Той се организира от Българското дружество по ретинология, Българското дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика и Фондация „Академия Офталмология“ в партньорство с Български лекарски съюз. Форумът ще се проведе на 25 ноември от 09.00 часа в зала София на Гранд Хотел София.

 

Събитието, посветено на

най-тежката патология в офталмологията в детска и зряла възраст

а именно ретинобластом и меланобластом, ще бъде официално открито от Министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков. Специални гости и лектори са проф. Идо Фабиан – Ръководител на Очна онкологична лаборатория, Институт Голдшлегер, Болница Шеба, Израел и проф. Франсис Муние - Ръководител на отделението за ретинобластом и окулогенетика, Болница Jules Gonin, Лозана, Швейцария. Специална сесия е посветена на лечението на метастази на меланобластом, за която от Германия ще се включи проф. д-р Николаос Бехракис – Ръководител на Очна клиника в Университетската болница Есен. Сред водещите български специалисти лекции ще изнесат проф. Александър Оскар, проф. Ива Петкова, проф. Радка Кънева, проф. Светла Христова, доц. Невяна Велева, доц. Даниела Митова, доц. Яни Здравков, доц. Галина Димитрова, д-р Ирина Кунева, д-р Ива Гаврилова, д-р Лилит Шахинян и д-р Никос Карагеоргиадис.

 

За събитието вече са регистрирани 160 специалисти и специализанти от страната и чужбина, които ще обменят опит за съвременните методи на диагностика и лечение в онкоофталмологията.

Коментари