Публикация

МУ - Варна започна записването за обучение в свободноизбираемата дисциплина „Морска медицина“

МУ - Варна започна записването за обучение в свободноизбираемата дисциплина „Морска медицина“

За поредна година студентите от IV-ти курс специалност „Медицина“ ще имат възможността да се обучават в свободноизбираемата дисциплина „Морска медицина“. Желаещите могат да подадат заявления чрез информационната система Web-Student.

По време на курса се изучават различни аспекти на морската медицина

сред които са корабна и водолазна медицина, хипербарна оксигенотерапия, отравяния от морски обитатели и др. Студентите имат възможността да се включат в академични разработки, да публикуват получените резултати и да участват в научните и образователните сесии на фестивала на МУ - Варна „Море и здраве“. Практическите занятия на свободноизбираемата дисциплина се провеждат съвместно с БЧК, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и МБАЛ - Варна към ВМА.


С придобитите знания студентите могат успешно да се справят със специфичните предизвикателства на лечебно-диагностичния и експертизен процес, свързан с морските професии и пребиваването на човека в морска среда.

МУ - Варна е единственото висше учебно заведение в България, което провежда свободноизбираемия курс

в Катедрата по медицина на бедствените ситуации и морска медицина. Ръководител на обучението е дългогодишният морски инструктор и преподавател в университета проф. д-р Димитър Ставрев.


За повече информация: qana_2001@abv.bg; тел. 0883503099.

 

снимка: ВМА

Коментари