Публикация

Споделете клиничен случай в CredoWeb

Споделете клиничен случай в CredoWeb

Защо да споделите клиничен случай в CredoWeb? 

Ние сме най-голямата медицинска общност в България и тук Вашите клинични случаи ще бъдат видими за близо 15 000 лекари от различни специалности. Пространството е защитено и достъпно само за регистрирани лекари. Имате възможност да позиционирате Вашите клинични случаи като отворени за дискусия и да получите интересна обратна връзка и мнения от колеги.  

Какви клинични случаи биха предизвикали интерес? 

Можете да представите уникален случай от Вашата практика, който внася яснота в недостатъчно познато заболяване или необясними симптоми. Друга възможност е да споделите казус с неочакван ход на лечението или неподозирана връзка с други заболявания. Но не бива да си слагате рамки, защото в CredoWeb има място за всеки клиничен случай, който си струва да бъде описан.  

 

Какво трябва да съдържа един клиничен случай? 

Най-добре е да представите случая с всичките му важни данни: 

  • анамнеза, клинична картина;  
  • образни, лабораторни и инструментални изследвания;  
  • терапия (интервенции), междинни или окончателни резултати.  


Не забравяйте да обясните, защо намирате този казус за интересен, да споделите Вашите изводи и заключения и да предизвикате аудиторията към дискусия.  

 

По възможност добавете таблици с данни, видеа и/или снимки, които да онагледят случая и да го направят по-атрактивен. 


Как да споделите клиничен случай в CredoWeb? - Стъпка по стъпка 

  1. Подготовка на клиничен случай: Ако имате клиничен случай, който смятате за интересен и полезен, първо подгответе всички необходими материали. Това включва текстовото описание на случая, както и всякакви съпътстващи документи, като изображения, графики или други визуални материали. 
  2. Изпращане към CredoWeb: След като всички материали са подготвени, изпратете ги на имейл адреса info@credoweb.bg. Уверете се, че освен текста сте прикачили всички останали съпътстващи материали. За най-сигурно, може да изпратите всичко в един архив. Ако изпитвате затруднение в създаването на архив, изпратете всичко като отделни прикачени файлове. 
  3. Отговор от страна на екипа на CredoWeb: След като изпратите имейла, лице от екипа на CredoWeb ще се свърже с вас. Този човек може да поиска допълнителни уточнения или информация относно предоставения от вас клиничен случай, за да може да бъде публикуван. 
  4. Въпроси и отговори: Ако имате каквито и да е колебания относно споделянето на Вашия случай или ако имате допълнителни въпроси свързани с процеса, не се колебайте да ги споделите/попитате на същия имейл адрес. Екипът на CredoWeb ще ви отговори и ще помогне да получите яснота по всички ваши въпроси. 

Коментари