Публикация

Д-р Евгени Влаев бе избран за стипендиант по гръбначна хирургия в САЩ сред хирурзи от целия свят

Д-р Евгени Влаев бе избран за стипендиант по гръбначна хирургия в САЩ сред хирурзи от целия свят

Д-р Евгени Влаев – ортопед-травматолог в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, беше избран за едномесечно обучение в специализиран център за лечение на сколиоза от Scoliosis Research Society (SRS). Всяка година, водещото световно дружество за изследване на гръбначния стълб, обявява глобален конкурс за един стипендиант, в рамките на програмата „Robert B. Winter Global Outreach Fellowship“. В стипендиантска програма кандидатстват високо мотивирани гръбначни хирурзи от целия свят. Сред задължителните условия за кандидатите е да работят в болнично заведение, в което се извършват сложни гръбначни операции и където ще имат възможност да прилагат наученото по време на обучението. Избраният стипендиант има възможност да посочи мястото на провеждане на обучението си, съгласно предоставен списък от Scoliosis Research Society с одобрени центрове.

 

След сериозна селекция, д-р Евгени Влаев е избран за стипендиант на „Robert B. Winter Global Outreach Fellowship“ за 2022 г., а самото обучение проведе в края на изминалата година. Д-р Влаев избира да проведе специализацията си в Rady Children`s Hospital в Сан Диего, Калифорния, САЩ с водещ специалист проф. д-р Питър Нютон – началник на отделението по ортопедия и гръбначни деформации в болницата, клиничен професор по ортопедична хирургия в Калифорнийския университет в Сан Диего и президент на Scoliosis Research Society (SRS) през 2019 г. Rady Children`s Hospital е специализирана в хирургичното лечение на деца в различни медицински специалности.

 

Програмата „Robert B. Winter Global Outreach Fellowship“ на Scoliosis Research Society стартира през 2013 г. и всяка година само един гръбначен хирург, избран сред кандидати от целия свят, провежда обучението. До момента,  9 високоспециализирани гръбначни хирурзи в глобален мащаб са участвали в стипендиантската програма, сред които и представителят на България.

 

Коментари